Zarándokhelyet kapnak a magyar Transformers rajongók. A budapesti Mélyfúró utcában ugyanis hamarosan fellelhető lesz egy hatméteres darab.

2024.03.08. – Amióta létezik science fiction (röviden sci-fi), az emberek hatalmas robotokról fantáziálnak. Hogy ennek mi az oka, az talány, de ha megnézzük a legnagyobb popkulturális filmeket, mindben vannak hatalmas mechanikus, emberek által irányított, vagy humanoid gépezetek. A Mátrixban robotokban harcolnak az emberek, a Tűzgyűrűben óriási robotokkal veszi fel a harcot a szörnyekkel az emberiség, aztán ott van a híres Evangelion anime, ami szintén a mecha-harcosok fantáziájára épít. De még csak nem is ezek a leghíresebb harcoló masinák, hiszen ennek a kategóriának az urai kétségtelenül a Transformers-ek. Animációs sorozatok, könyvek, képregények, játékok, na meg mozifilmek is készültek már Transformers-témában. Amit viszont kevesen tudnak, hogy ezek az alakváltók eredetileg játékfigurák voltak, amiket a Takara japán cég dobott piacra. Később betársult a Hasbro, ami mind a mai napig gyártja a híres akciófigurákat.

Transformers Budapesten

A Transformers-t egyébként szélesebb körben feltehetően a 2007-es Michael Bay film tehette fel a térképre, a mozi egyébként komoly bevételt is termelt. Természetesen Hollywood vérszemet is kapott, kár érte, hiszen azóta már egy halom Transformers matéria került a mozivászonra, de csak az első három volt valamilyen szinten értékelhető. (Na meg talán az Űrdongó spin-off…)

S míg talán emiatt moziba már kevesebben mennek a Transformers cím miatt, mint 15 évvel ezelőtt, maga az IP azóta is hasít és sokan szeretik. Valószínűleg ez lehet annak is az oka, hogy hamarosan Budapesten is megtekinthető lesz egy speciális autobot, ami a hazai rajongók zarándokhelye is lehet a jövőben.

transformers

Elsőként a Szótkérek magazin hívta fel rá a figyelmet, hogy egy hatméteres Transformers-szobor kerül felállításra a XV. kerület északi iparterületén, a Mélyfúró utcában. A műalkotást Bajári Zsolt szobrász készíti buszalkatrészekből, a „páncélzatát” pedig kék színűre fogják festeni. – írja a GameStar. A beruházást a Molteam Kft. végzi, egy előterjesztés mentén pedig már az illetékes önkormányzat is jóváhagyta a projektet.

Ha minden rendben megy, akkor a szobor, illetve a mellé tervezett park 2024 végén kerül átadásra.

Ezt olvastad már?

Már PlayStation konzolokon sem kell kifizetni a Ubisoft-játékok teljes árát

×