Az MMO első, csodálatos trailerét éppen a Dűne 2 film premierhétvégéje után adták ki. A játék akkora, ha nem nagyobb élményt ígér, mint a mozifilmek.

Gábor János

2024.03.05. – A Conan: Exilest is alkotó Funcom kiadó gondozásában érkezik a Dune Awakening, egy Unreal Engine 5-ös motorral meghajtott MMO, ami a zord Arrakis bolygón, az univerzum valószínűleg leghalálosabb vidékén játszódik. A cím előzetesét tökéletesebben talán nem is lehetett volna időzíteni, hiszen a mozikban most futó Dűne: Második rész sikert sikerre halmoz: alaposan meghaladja a bevételi várakozásokat és egyszerre kápráztatja el a kritikusokat és a közönséget.

Forrás: Funcom

A játék az Unreal Engine legújabb verzióján fut, ezért talán mondani sem kell, mennyi vadállat módon néz ki. A te dolgod az lesz, hogy túlélj az Arrakison, miközben óriási homokférgekkel küzdesz, és nyersanyagokat gyűjtesz, egy folyamatosan változó világban. Ahogy az elvárható, az MMO-ban kritikusan fontos lesz a folyadékpótlás és a sziklás területeken való életben maradás. A játékmenet kibővíti a Conan: Exilesban látott bázisépítést, és a trailerben azt is láthatjuk működés közben, amikor

a játékos hologramokat helyez ki a térben, ahol aztán a megfelelő anyagok összegyűjtése után a tervek valódi építményekké alakulnak.

Akár bonyolult épületeket is létrehozhatsz, de a Conannal ellentétben ezek tervrajzát megoszthatod a barátaiddal és más játékosokkal. Természetesen, mivel a játék Frank Herbert könyveivel és Denis Villeneuve filmjeivel azonos univerzumban játszódik, a politikai intrikák is jelentős szerepet fognak kapni, és nyilván lehet majd csatlakozni a Dűne ikonikus, nagy házaihoz.

A Dune: Awakening jelen állás szerint PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re készül. Bár megjelenési dátumot még nem osztott meg a Funcom, a játékról sejteni lehet, hogy évek óta fejlesztés alatt áll. A közelgő zárt bétára már lehet is jelentkezni, a játék hivatalos oldalán.

A Dűne 2 még vastagon mozikban, de otthon se maradsz filmek nélkül:

Kiváló filmek és sorozatok érkeznek márciusban az HBO Max kínálatába

×