Megjelent egy legendás horrorokat idéző videojáték, a Panicore próbaverziója a Steamen. A Resident Evil játékok szerelmesei imádni fogják.

2024.03.05. – Az adrenalin egy olyan hormon és neurotranszmitter, ami bizony érdekes dolgokra képes. Felszabadulásával a szervezet készenléti állapotba kerül: ez az úgynevezett „Fuss vagy Harcolj”-állapot, amikor az adott szituációtól függetlenül, csak annak veszélyességére tekintettel a szervezet felkészül egy lehetséges vészreakcióra, akár a menekülés, akár az életért való küzdés lesz a választás. Egy szó, mint száz, felpörög tőle az ember. Ez az eufórikusnak is nevezhető állapot függést is okozhat, az extrém sportok szerelmesei például mind „adrenalin függők”. Ám nem csak sportolás és tényleges vészhelyzet szabadíthat fel adrenalint, elég csak elhitessük az agyunkkal, hogy nagy a baj. A horrorfilmek és horrorjátékok pontosan erre a fals érzetre építenek. Az emberek beleélik magukat az életveszélyes helyzetekbe, mindezt megélve pedig a szervezet elkezd „védekezni”. Biztosan sokan éreztétek már azt, hogy Resident Evil pörgetése közben majd’ kiugrik a szívetek a helyéről egy-egy rizikósabb helyzetben. Nos, ekkora biztosan olyan szinten termeli az adrenalint a mellékvesétek, mintha nem lenne holnap.

Most ingyen is retteghetsz

panicore

Ha szereted ezeket a helyzeteket, akkor most a Steam egy igazán jó lehetőséggel kecsegtet. Felkerült ugyanis az áruház kínálatába egy új, stílusos horrorjáték ingyenesen tölthető próbaverziója, amit a Resident Evil rajongók biztosan imádni fognak. A Panicore-ban egy „veszélyes, elhagyatott helyek szerelmesének” szerepét öltjük magunkra. A körítés egyébként egészen klisés, a hatóságok figyelmeztették főhősünket, hogy tartsa magát távol a játék helyszínéül szolgáló helytől, de bátor, vagy ebben az esetben inkább vakmerő, kalandorunk természetesen nem hallgat a környezetére. Egy elhagyatott épületben találjuk magunkat, ahol „ismeretlen erők” akadályozzák a kiutat. A kooperatív játékmenet segítségével több felfedező is keresheti egy időben a kiutat, miközben rá kell jönniük, hogy nincsenek egyedül az épületben.

 

Nem kell megijedni, szólóban is tolható a Panicore, vagyis ilyen téren nincsen úgy megkötve a kezünk, mint például a közkedvelt Phasmophobia esetén. A fejlesztők „lehengerlő bújócskaként” aposztrofálták a játékukat, vagyis ebből következtethető, hogy nem sok fegyvert fogunk forgatni a játékmenet során. Marad a kreativitás és a talpraesettség. Ugyan a teljes játék megjelenési dátumára még várunk, a Panicore próbaverziója már ingyenesen tölthető a Steamről.

Ezt olvastad már?

Kiváló filmek és sorozatok érkeznek márciusban az HBO Max kínálatába

×