A Counter-Strike 2 rajongók immáron fél éve játszhatnak az új rendszerben. A CS2 Ratinget nehéz átváltani régi rangokra, de nem lehetetlen.

2024.03.04. – A Valve 2023 márciusában leplezte le a Counter-Strike éra következő címét. A játék nemes egyszerűséggel a Counter-Strike 2 nevet viseli magán. Nem véletlenül, hiszen a Source 2 motor adja az alapját, mely a grafika mellett más változtatásokkal is kecsegtetett. Szeptember végén teljes mértékben lecserélte a CS2 a Global Offensive klienst, ám a játékosok így megtarthatták az eddig összegyűjtött, nyitott vagy épp vásárolt skinjeiket. Messze nem beszélhetünk tökéletes játékról, 2024 márciusának elején pedig még mindig aktuális a csalók és a teljesítményproblémák kérdése.

A rangok több szinten is megváltoztak. Egyrészt megérkezett a CS Rating a Premier játékmódba. Ez határozza meg, hogy hol állnak a játékosok a globális és regionális ranglistákon CS2-ben. A CS Rating megszerzéséhez és alakításához a frissített Premier móddal kell játszani. A másik változtatás azonban a sima MM rendszert is érintette. Az MM rangokat mostantól pályánként számolja majd a játék. Azaz, azok is bátran próbálgathatnak majd új pályákat, akik korábban féltették a rangjukat. Egy játékos lehet Dust 2-n Global Elite, miközben Overpass-on Nova 4. Két legyet ütött egy csapásra a Valve ezzel a lépéssel.

Ezeknek a rangoknak felelnek meg a CS2 Ratingjei

A közösséget megosztja, hogy a Valve ennyire eltérő módon jelzi a játékosok képességeit a játékmódokban. A rendes MM meccseken maradtak a régi rangok és a hozzájuk tartozó jelvények, ám a CS Rating már egy sokkal kézzelfoghatóbb, számos rendszert alkot. Ez azonban megtévesztő lehet az új vagy visszatérő játékosoknak, hiszen nehéz belőni az ellenfelek vagy a csapattársak rangját.

Szerencsére a Leetify csapata nem tétlenkedett. Elképesztő mennyiségű adattal dolgoztak. Közel 2.1 millió játékos CS2 Ratingjét és közel 440 ezer CS:GO meccset vetették egymásnak február utolsó napjaiban. A kapott számokat, a régi és új rangokat összevetve a fenti következtetésre jutottak. A Global rang valahol 19500 pont környékén alakul március első napjaiban Premier módban, míg 5000 alatt találhatjuk meg a Silver rangokat. Természetesen a jövőben ezek a számok még alakulhatnak, ám az elmúlt fél évben olyan sok játékos játszotta a Premier CS2 meccseket, hogy szépen lassan tényleg ítéletet lehetett hirdetni az új rendszerben is.

Ezt láttad már?

Miért és mikor gáz bevallani, hogy gamer vagy? Így lehet baj belőle

 

×