Az NZXT hosszú évek óta megbízható és megingathatatlan szereplője a gépházas, hűtős szegmensek. Ezúttal egy remek házikóra csaphatunk le jó áron.

2024.03.04. – Ha valaki teljesen nulláról szeretne összeállítani egy új számítógépet, akkor bizony nincs könnyű dolga. Ha sikerült is kiválasztania a megfelelő komponenseket, máris felmerül egy újabb kérdés: milyen házba kerüljenek az alkatrészek? Vannak, akik a méretet helyezik előtérbe, mások extra funkciókra repülnek inkább rá. Aztán ott a harmadik, nagy tábor is, akik az airflow-ból, azaz a szabad levegőáramlásból szeretnének mindent kihozni, hogy minél hűvösebbek legyenek a gépben található komponensek. Persze vannak olyanok is, akik a korábbi, már elavult gépházat újítanák meg, ekkor is felmerül ez a kérdés.

Az biztos, hogy tartósság szempontjából a minél kellemesebb hőmérsékletekre kell törekedni. Szerencsére az elmúlt években egyre több gyártó jelentkezett olyan házakkal, melyek ebben erősek igazán. A Mesh előlapnak köszönhetően nem egy zárt, meleg üvegkalitkában kell pihennie a komponenseknek. Egy időben a fekete gépházak hódítottak, ám manapság sokan a fehér felé fordulnak, melyet a gyártók szintén előszeretettel szeretnek is kihasználni.

Lélektani, 30 ezer forintos határ alá esett a fehér NZXT H5 Flow gépház ára

Az NZXT márkát senkinek nem kell bemutatni, az elsők között jut sokak eszébe, ha a gépházakról vagy hűtésekről van szó. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt években rengeteg remek termékkel látták el a piacot. A H5 ház is ezek közé tartozik, a Flow változat pedig extra módon törekszik a minél jobb légáramlásra, erre is utal a név. A H5 Flow egy Mid-Tower méretű házikó. Ennek köszönhetően ATX alaplapokkal is megbirkózik, ám de vízhűtésnél meg kell elégednünk a 280mm-es radiátormérettel. Ahogy azt sejteni lehetett, előre telepített ventilátorokkal is rendelkezik, ám ezúttal az ARGB világításról le kell mondani. 7 kilós súlya elárulja, hogy itt bizony minőségi anyagokról beszélhetünk, videokártyából pedig akár 36 centis példányt is befogad.

NZXT H5 Flow gépház

NZXT H5 Flow gépház

Hazánkban a H5 Flow fekete és fehér változatát 35-40 ezer forint körül kaparinthatják meg a játékosok, ám az elmúlt időszakban a fehér változat többször is benézett a lélektani, 30 ezres határ alá is. Ez bizony remek ár-érték arányú vétellé varázsolja egyből, közép és felső kategóriás gépek befogadására remek opció lehet. A Kifutó termék felirat azonban árulkodó lehet, így nem árt sietni a vásárlással, ha épp ilyesmi gépházat keresel.

Az akciót ide kattintva érheted el!

FONTOS: A bejegyzésben szereplő akció a megírást megelőző napokban, órákban aktív volt, ám a megjelenést követően már akár perceken, órákon belül is megszűnhet. 

Ezt láttad már?

Miért és mikor gáz bevallani, hogy gamer vagy? Így lehet baj belőle

 

×