Gaming

Félelmetesen jól néz ki az Unreal Tournament 99 RTX-szel felpimpelve


Bódi Dániel

2024.02.27. – Sokaknak biztosan már a könyökén jönnek ki a régi játékok megszépüléséről szóló írásaim, de sajnos, nem sajnos akkor is az elmúlt évtized legjobb videojáték-ipari újítása a január végétől nyilvánosan is elérhető NVIDIA RTX Remix. Nem is kell különösen sokat gondolkozni rajta, hogy miért: az RTX Remixszel ugyanis a modder csapatok, vagy akár egyetlen tehetséges fejlesztő is teljes felújításokat végezhet a klasszikus címeken – köztük sokak kedvenceivel, úgy méghozzá, hogy azért egy pengőt is ki kellene fizetnünk.

Az RTX Remixes remasterelések ugyanis ingyenesen letölthető modként kerülnek közkézre, az egyetlen feltételük pedig egy sugárkövetésre alkalmas videokártya megléte – ami idővel így is, úgy is minden PC alaptartozéka lesz. Mindez pedig a kiadók és a játékfejlesztő cégek egyik legkárosabb szokásától szabadít meg minden játékost és pénztárcáját: a teljesen indokolatlan és/vagy megúszós, esetleg egyenesen money grab remaster címkével ellátott újrakiadásaitól. Egyszerűen zseniális. A kiadók így tulajdonképpen rá vannak kényszerítve az olyan valóban értékkel bíró felújításokra mint az ebben a cikkben szereplő 6 remekmű.

Na! Most, hogy ezt így tisztáztam, itt van a jelen cikkem alanya, a méltán istenített Unreal Tournament 99, ami a Quake 3-mal megosztva nevezheti magát a multiplayer játékok koronázott királyának, és amit egy James Horsley nevű modder tulajdonképpen teljesen felújított. Ehhez viszont nem csak az RTX Remixet használta: mivel az NVIDIA programja csak DirectX 8-as és 9-es játékokkal működik, James a D3D9Drv renderer egy alaposan módosított verzióját is használta, hogy kompatibilis legyen a Remixszel.

A telepítéshez szerencsére nem kell sokat bütykölni a játék fájljaiban, sőt, igazából elég egyszerű, na meg érdemes is vesződni vele akkor is, ha az ember még sosem csinált volna ilyet korábban. Az Unreal tournament 99 ugyanis fenomenálisan néz ki ray tracinggel felturbózva – legalábbis, ami a fény- és árnyékhatásokat illeti. Mivel a 25. esztendős játékot nem erre találták ki, sajnos előfordulnak kisebb-nagyobb vizuális bugok: mint, amikor a fegyverünk áttetszővé-vízszerűvé válik, ha így-úgy fordulunk vele, valamint az RTX Remix egyik gyakori hibája, a mozgó karakterek utáni szellemkép is elég jellemző még.

De ezeket valószínűleg ki fogja javítani a modder, csak türelemmel kell lennünk. Az pedig csak hab a tortán, ha épp az RTX Remix remasterelés hatására kap új erőre a játék multiplayer szegmense. Akkor lehet, hogy a szokásosnál is jobban megcsúsznék a cikkek megírásával…

JA! Majd elfelejtem: telepítési útmutatóval együtt INNEN lehet letölteni a remastert okozó dolgokat, de előtte érdemes beszerezni az Unreal Tournament 99-et is.

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

15 perc telt el azóta...

Olyan újítást kap az Edge böngésző, amit a gamerek imádni fognak

2024.04.05. - A Microsoft Edge webböngésző olyan új funkciót kap, aminek bizonyára minden PC játékos…

44 perc telt el azóta...

Nem minden a számozás: ezt az AMD 3D V-Cache processzort ne válaszd

2024.04.05. – Manapság az AMD és az Intel teljesen más utat jár be, ha a…

1 óra telt el azóta...

899 forintért adnak 12 egészen remek játékot – köztük egy Falloutot

Bódi Dániel 2024.04.05. - Az Amazon Prime Magyarországon az egyik legjobb üzlet! 899 forintért ugyanis…

2 óra telt el azóta...

Több FPS-t ígér az Nvidia a Warzone Season 3-ban, ha letöltöd ezt a drivert

2024.04.05. - A Call of Duty Modern Warfare3-ban és a Warzone-ban általános probléma a teljesítmény…

2 óra telt el azóta...

Te le tudod verni AK-t League of Legends-ben? – Most megmutathatod!

2024.04.05. – Új év, új izgalmak, új lehetőségek és új kihívások. Az Unibet Magyarország Twitch…

4 óra telt el azóta...