Gaming

Végre az Xboxosok is játszhatnak ezzel a legendás Star Wars játékkal

2024.02.26. – Akik figyelemmel követik a videojáték-piac változásait, egy igencsak pozitív mozgalomnak lehettek a szemtanúi az elmúlt években. Elkezdett ugyanis szűkülni a határ a platformok között. Az első komolyabb lépést egyértelműen a Microsoft tette meg, az amerikai cég ugyanis létrehozta a Game Pass-t, ami mind PC, illetve mind Xbox felhasználók számára kiváló játéklehetőséget biztosít. S teszi ezt úgy, hogy lebontotta a falat konzol és PC között. Aztán természetesen rájött a Sony is, hogy a saját gyártású játékokat ugyan jó exkluzívan PlayStation platformon forgalmazni, de ezzel hosszútávon komoly mennyiségű pénztől eshet el a cég. Épp ezért voltak olyan legendás, eredetileg exkluzívnak tartott címek, amik az elmúlt években PC felhasználók számára is elérhetővé vált. Ilyen például a The Last of Us, vagy éppen a God of War.

Végre Xboxon is

Ez a fajta nyitás leginkább az elmúlt évek játékait érintette, ám most úgy tűnik, hogy pár régi klasszikus is új közegben térhet vissza. Ilyen a Star Wars Dark Forces is, ami hosszú idő után kap végre egy megérdemelt ráncfelvarrást.

A Nightdive Studios remasterelése 4K felbontást és 120 FPS-t fog kihozni az 1996-os FPS-ből. A játékmenetében leginkább a Doomra hajazó Star Wars Dark Forces korának egy meghatározó címe volt, sokan mind a mai napig az egyik legjobb Csillagok háborúja játéknak tartják. Persze nem csupán a teljesítménye lesz jobb a játéknak, a ráncfelvarrással feljavított bejátszások (cutscene) is érkeznek. Ami pedig tényleg mérföldkő a program esetén, hogy ezúttal xboxosok is élvezhetik majd az élményt. Az eredeti kiadás ugyanis csak PC-n, Mac-en, valamint PlayStation 1-en volt elérhető, a jóból teljesen kimaradtak az Xbox felhasználók. Ez a széria most megszakad, a Nightdive ugyanis Xboxra is elérhetővé teszi a február 28-án megjelenő remastert.

 

Most megint nagy divatja van a felújított klasszikusoknak, ott van példának okáért Lara Croft és első három kalandja, ami szintén nemrégiben vált elérhetővé korszerűsített grafikával.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

5 durva anime testhorror, ami egy életre a retinádba és az agyadba ég

Gábor János 2024.02.26. - Nagyon hangsúlyosan CSAK 18 éven felüliként nézd meg az alább ajánlott…

31 perc telt el azóta...

Baj is lehet belőle, ha minden nap rajtunk van az Apple Vision Pro

2024.02.26. - Bár valójában az AR technológia nem újdonság, az Apple Vision Pro megjelenése miatt…

1 óra telt el azóta...

Törökországban betiltották, Dél-Koreában megbüntették a Twitchet

2024.02.26. - Dél-Koreáról valóban sokszor halljuk, hogy a világ esport színterének egyik legjelentősebb országa, már…

2 óra telt el azóta...

Tényleg ennyire fontos, hogy ez a zene benne lesz-e a GTA VI-ban?

2024.02.26. - Az elmúlt években, sőt amióta csak ennél a magazinnál dolgozom, legalább heti, de…

2 óra telt el azóta...

Ezek voltak a Nintendo generációk legkelendőbb játékai

2024.02.26. - A Nintendo ma már az egyik legmeghatározóbb szereplője a videojáték-piacnak. Azt viszont valószínűleg…

2 óra telt el azóta...

Pár hónapon belül tényleg megjelenhet egy új Xbox-konzol?

Bódi Dániel 2024.02.26. - Néhány napja az eXputer hasábjairól szárnyra kapott egy érdekes állítás, miszerint…

2 óra telt el azóta...