Az Nvidia ezúttal új funkciókat nem szállított, ám régóta fennálló, idegesítő hibákat javított a legfrissebb, hotfix illesztőprogram.

2024.02.08. – Az Nvidia és az AMD az elmúlt időszakban több szinten is fejlesztette a drivereket. A legtöbb esetben a játéktámogatások kiterjesztése volt a fő szempont, ám új funkcióknak sem lettünk híján. 2023 során megérkezett az RTX Video Super Resolution, 2024-re pedig az AMD is hasonló tudással bővítette az illesztőprogramjait. Manapság gyakorlatilag lényegtelen, hogy melyik cég terméke mellett tesszük le a voksunkat, hasonlóan gazdag szoftvercsomagot kapunk. Néhány megoldás az egyik oldalon kifinomultabb, néhány megoldás pedig a másikon.

Az Nvidia legutóbb a 4080 Super megjelenésének apropóján adott ki friss illesztőprogramot, ám a közösség érezte, hogy nincs minden rendben. Többen is mikro-akadásokról, FPS dropokról, röccenésekről számoltak be az elmúlt időszakban. A legrosszabb az volt az egészben, hogy nem csak játékok alatt produkálta ezt a rendszer, hanem olyan egyszerű feladatok közben is, mint például a böngészés. Sokan a Windows frissítéseket kezdték el hibáztatni, ám mint az mostanra kiderült, a GeForce drivert okolhatjuk ezekért is. Szerencsére február nyolcadikán több szintű javítást publikált a cég.

Ezeket javítja a friss Nvidia Driver

A driver az 551.46 hotfix nevet kapta a fejlesztőktől, az 551.23-as Game Ready driverre épül. Az ilyen jellegű frissítéseket sok esetben fel sem dobja a rendszer vagy a GeForce Experience, ám ezúttal megérheti akár manuálisan is feltelepíteni, hiszen több, idegesítő hibát is javított. Ezekre biztosan megoldást nyújt a javítócsomag:

  • Több felhasználó bekapcsolt V-Sync mellett is akadásokkal találkozhatott a játékokban, többé ez nem fordul elő
  • Többen is akadásokról, röccenésekről számoltak be akár egy egyszerű böngészés közben is, papíron ezt is javították
  • Red Dead Redemption 2 esetében is megszűnhetnek ezek az akadozások
  • Az Immortals of Aveum esetében sem kell félni már a rendszer instabilitásától

Nagy eséllyel a problémák forrását sikerült megtalálnia a cégnek hosszú hónapok után, túl sok a hasonlóság a jelenségek között. Az Nvidia akkor szokott dedikált hotfix drivert kiadni, ha az elkövetkezendő 1-2 hétben nem várható új, Game Ready driver. Az új Nvidia drivert ide kattintva töltheted le. 

Ha a Windowson is javítanál:

Döcög a Windows? – Itt a hivatalos app, ami felpörgeti

×