Az Nvidia januártól ismét belelendült a friss driverek megjelentetésébe. Ezúttal több, friss cím is DLSS támogatást kapott az óriáscégtől.

2024.01.31. – A tavalyi év első időszakát bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés. Szerencsére néhány hónapja komolyabb hibát egyik gyártó sem vétett a driver frissítéseinél.

Új játékokat is támogat a friss Nvidia driver

Több friss játéknak is kedvez az új Nvidia driver

A legutóbbi Nvidia frissítések a Counter-Strike 2, a Modern Warfare III és Starfield címeket készítették elő, úgy tűnik ez sem kivétel. A Counter-Strike 2 nemrégiben Reflex támogatással is bővült, korábban hiba volt bekapcsolni azt a funkciót, ebben a frissítésben ért be azonban igazán. A Starfield hosszú ideig nem rendelkezett natív DLSS támogatással, november elején a játékfájlokba bekerült a DLSS-hez szükséges környezet, majd a támogatás is. A december 4-én megérkezett driver a Cyberpunk 2077 Ultimate Edition, a Warzone, a Modern Warfare III, a Fortnite és az Avatar rajongóknak kedvezett. A január 31-én élesedett frissítés a 4080 Super támogatáson kívül több javítást, támogatást is hozott, a DLSS támogatásoknak köszönhetően pedig extra FPS-ben sem lesz hiány:

  • Több új játékhoz is érkezett DLSS3 támogatás, mely extra FPS-el kecsegtethet, ezek közé tartozik a Like a Dragon: Infinite Wealth
  • Az Enshrouded, a Tekken 8 és a Suicide Squad: Kill The Justice League is megkapta DLSS Super Resolution támogatást
  • Élesedett az RTX Video HDR
  • Az Ultra Low Latency mód már DirectX12 játékokban is elérhető
  • Forza Horizon 4-ben nem okoznak problémát a Freestyle / Ansel filterek
  • G-SYNC monitor HDMI-re való klónozása esetén nincsenek vizuális hibák már

Néhány hibát azonban még nem sikerült teljes mértékben javítani:

  • A Netflix továbbra sem működik megfelelően az Edge böngészőben, az Nvidia csapata inkább a dedikált alkalmazás használatát javasolja a hiba kijavításáig
  • Böngészés közben kisebb-nagyobb beakadásokat vehetnek észre az Nvidia felhasználók

A legfrissebb, 551.31-as számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről. A csomag 633 megabyte-ot kóstál.

Ha a sok játék, telefonozás után fájna a szemed:

Sok a game, fáj a szemed? – Szemmasszírozót adott ki a Xiaomi

×