Nagy gondok voltak mostanában a Blizzard háza táján, ám most úgy tűnik, hogy új időszámítás indul a cégnél. Kinevezték az első női elnököt!

2024.01.30. – Mike Ybarra lemondására azonnal sor került, miután tömeges elbocsátási hullámot indítottak a Microsoftnál. Természetesen beleértve az Activision Blizzardot is. Több mint 1900 állást szüntettek meg , köztük a Blizzard néhány ügyfélszolgálati csapatát. Mondhatjuk hát, hogy nem volt könnyű időszaka a játékfejlesztőknek. Ezzel egy időben a cég egyik társalapítója, Allen Adham is bejelentette távozását. Adham 1991 februárjában megalapította a Blizzardot – korábban Silicon & Synapse néven futott – Frank Pearce és Mike Morhaime mellett. Most pedig egy teljesen új fejezet indul majd a vállalat történetében. Temérdek belső, szervezeti balhé sározta be mostanában a jó nevű stúdió nevét. Az új elnöknek nem lesz egyszerű dolga megtisztítani a megcsorbult hírnevet.

blizzard

Forrás: Blizzard

Egy új időszámítás kezdete

Január 29-én a Microsoft Johanna Fariest nevezte ki a Blizzard elnöki posztjára. A Call of Duty franchise korábbi vezérigazgatójaként Faries az első nő, aki a Blizzard Entertainment vezetői posztját tölti be. Az Activision Blizzardnál töltött ideje előtt Faries 12 évet töltött a National Football League (NFL) irodájában, több marketing és üzleti osztályon. A Blizzard összes munkatársának kiküldött e-mail szerint Faries február 5-én kezdi meg szolgálatát.

 

A Call of Duty franchise-zal végzett korábbi munkája és az esportos múltja mellett Faries az elmondása szerint szabadidejében olyan játékokkal játszik, mint a Diablo 4 és a Baldur’s Gate 3. A Microsoft játékstúdióinak és felvásárlásainak szerkezetátalakításának részeként Faries más vezetőkkel, köztük Phil Spencerrel, a Microsoft Gaming vezérigazgatójával és az Xbox Game Studios vezetőjével, Matt Booty-val fog együtt dolgozni. Faries egy mozgalmas 2024 közepette veszi át a vezetést a Blizzardnál, már terítéken vannak ugyanis a World of Warcraft és a Diablo 4 frissítései. Hogy Faries átadja-e szaktudását az esportok terén az újonnan alakult Overwatch Championship Series-nek, majd kiderül. De valljuk be, balgaság lenne nem kihasználni az új vezető rutinját.

Ezt olvastad már?

Ezekkel a zseniális filmekkel és sorozatokkal készül a Netflix februárban

×