Egy 10 érdekes és trükkös kérdésből álló kvízzel teszteljük a legnagyobb Dragon Ball Z rajongók tudását. Neked sikerül-e hibátlanra?


Bódi Dániel

Hiába telik-múlik az idő, egyvalamiben mindig bizonyosak lehetünk: mindig lesz egy eggyel erősebb forma, amibe Son Goku átalakulhat. Bár a Dragon Ball már nagyon régóta erről is szól, ami számtalan mém alapanyaga is lett, de nem volt ez mindig így.

A Dermesztő-saga előtt ugyan Son Goku a csillagharcos származása miatt képes volt átváltozni, de ez kimerült egy pusztításra éhes és kontrollálhatatlan hatalmas gorillában. Ezt a veszélyes képességét viszont abban a pillanatban elveszítette, amikor lecsippentették a farkát, ezután pedig önnön erejéből próbált egyre erősebbé és erősebbé válni. Aztán, amikor a Raditz elleni összecsapásban életét veszíti, a túlvilágon lehetősége adódik elsajátítani a Kaio-ken képességét, ami bár nem egy teljesen másik forma, de azért már jó előre jelezte, hogy milyen meglepetések érhetik a nézőt.

Az első AZTAK##VA!!!! viszont elég sokára jött. Előbb még meg kellett küzdenie Vegitával és Nappával, hogy aztán egy hosszú űrutazás alatt pattintsa ki magát a rettegett pusztító, Dermesztő ellen. A Namek bolygón aztán teljesen elveszíthettük az időérzékünket, amit iszonyú hosszúra nyújtottak el – főleg a végső leszámolást, amikor hőseinknek előtte is, utána is a legnagyobb és legikonikusabb harcukat kellett megvívni.

Itt sokat nem időznék, hiszen mindenki jól ismeri a sztorit: Dermesztő haragjában, amiért Goku majdnem elbánt vele, megöli Krillint, mire Goku olyan féktelen haragra gerjed, ami végül elindította benne a szuper csillagharcossá alakulást. Tűnjék bármilyen hihetetlennek, de ez a Dragon Ball-történelmi jelenet

több mint 32 évvel ezelőtt került adásba, egészen pontosan 1991. június 12-én.

https://www.youtube.com/watch?v=_qNmE0xQgfI

 

A magyar rajongók sokkal később, 1999 elején döbbenhettek le az ikonikus képsorokon, de a reakció valószínűleg hasonló lehetett, mint az eredeti japán sugárzáskor volt. De ennek is már 24. éve, ez idő alatt pedig több generáció is felcseperedett, a Dragon Ball és Son Goku viszont örök. Eme nemes alkalomból pedig hoztunk egy könnyed kis 10 kérdéses Dragon Ball Z kvízt, amiben mindenféle érdekességre döbbenhetsz rá a legendás animével kapcsolatban, miközben a tudásod is tesztelheted:

Loading…

Ezt olvasd el:

Tudod-e, mit jelent a Z a Dragon Ball Z-ben? – Nem, nem Zedet

×