Pár kíváncsi felhasználó egy mesterséges intelligenciát arra kért, hogy képzelje el, hogyan fog kinézni Budapest 50 év múlva. Az eredmény lenyűgöző!

2024.01.26. – A mesterséges intelligencia fejlődése egy halom kaput nyitott ki előttünk. Ezek közül nem mindegyik közkedvelt irány, gondoljunk csak bele, micsoda közfelháborodást generált a technológia Hollywoodban. Több hónapos sztrájkot tartottak a filmiparban dolgozók, ugyanis több eddig ember által elvégzett munkát a számítógépekkel kezdtek el elvégeztetni. A Disney+-on megtekinthető Titkos Invázió című sorozat főcíme például 100%-ban AI által generált képekből áll. S míg jól néz ki, a grafikusok nem örültek ennek a döntésnek. A sztrájkot akkor szüntették be, amikor sikerült lefektetni pár alapszabályt a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Így most mindenki nyer, a stúdiók is és a színészek/művészek is.

Kreatív AI

budapest

Persze vannak olyan felhasználási módjai is az AI-nak, amik jobb kezekben ártalmatlanok. Ilyenek például azok a képgenerátorok, amik érdekes eredménnyel szolgálhatnak. Így szokták például sokan „megjósolni, hogy hogyan fognak kinézni évekkel később”. Az öregítés jól megy a mesterséges intelligenciának, de mi van akkor, ha egy várost kell elképzelni évekkel később?

Most Budapesttel eljátszották a kíváncsi felhasználók, s egy érdekes videó lett a parancs eredménye.

 

@enbudapestem Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján milyen jövőt képzel el nekünk Budapesten. 🌇 Neked hogy tetszik a jövő Budapestje? #midjourney #ai #aibudapest #budapest2073 #budapestinthefuture #budapest #énbudapestem #fy #fyp #magyartiktok🇭🇺 #tiktok #tiktokgood #musically #love #follow #followforfollowback #like #music #tiktokmemes #cute #likeforlikes #tiktokhot #duet ♬ This Is Not Phonk – Bgnzinho

Az Énbudapestem TikTok oldalára került fel a képsorozat, amit az AI Budapest jövőjéről generált. A számítógép úgy látja, hogy 50 év múlva már végre sikerül a hátunk mögött hagyni a 80-as években is nyüstölt villamoskocsikat. A buszok szinte teljes mértékben futurisztikusak, már-már üvegoldalúak lesznek. Hogy a Budai Vár mellé milyen alagútrendszert tervezett a program, azt nem tudni, de érdekes egymás mellett látni a jövőt és a múltat. Míg maga az elképzelés érdekes, azért ezek a jövőképek inkább a sci-fi sztorik képzelővilágai szerint lettek kialakítva. Nagy valószínűséggel ennyire drasztikus változásokra nem lehet számítani 50 év alatt. Aztán persze ki tudja…

Ezt olvastad már?

A 20 legjobb magyar TikTok-csatorna, amiktől okosabb leszel

×