8 hosszú év után valóra válik a rajongók álma és onnan folytatódik a The Witcher III története, ahol a Blood & Wine végén abbamaradt.

2024.01.26. – Ríviai Geralt viszontagságos kalandjait követően idestova 8 éve helyezte borospincéjének rejtekébe az ezüst-acél kardjait abban a reményben, hogy soha többé nem kell azokat használja. Mintha Murphy egyik törvénye írta volna a békés toussainti borvidéken Yennefer társaságában élvezett nyugdíjas éveit, ami persze, hogy nem úgy alakul, ahogyan azt a fehér hajú szörnyvadászunk tervezte. Ismét fel kell hát öltse a legendás kardpárost, hogy alaposan utánamenjen egy emberszörnyekkel és más rémségekkel teli – western-ügynek.

Valahogyan ezzel a felütéssel fog kezdődni az a kaland, amely a The Witcher III: Blood & Wine végsőnek szánt lezárása után tovább szövi mindenki kedvenc vajákjának történetét – amire senki sem számított igazán. Bár a lengyel fejlesztőcsapat, a CD Projekt Red az újabb The Witcher-játékok nyomán belebegtette Geralt visszatérését, az minden bizonnyal nem lesz több egy vendégszerepnél, lévén papíron már befejezettnek, kereknek tekinthetjük a hősünk útját. Így igencsak meglepő a Dark Horse bejelentése, miszerint Bartosz Sztybor író és Corrado Mastantuono művész a CDPR-rel kollaborálva felpiszkálják a végre áldott békességet a szőlőskert végében nyugágyon élvező vajákot.

Ebből már jól sejthető, hogy nem olyan formában ismerhetjük majd meg az új kalandot, mint azt sokan remélnék. Ríviai Geralt ezúttal nem egy újabb videojátékkal, hanem egy képregénnyel jelentkezik, ami The Witcher: Corvo Bianco címmel fog május 8-án megjelenni. A közvetlenül a Blood & Wine eseményei után játszódó sztorit összesen 5 kötetben fogják elmesélni, arról viszont egyelőre nem tudni, hogy magyar nyelven mikor fog a hazai boltok polcaira kerülni. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy hozzánk is meg fog érkezni: a Szukits jóvoltából már több The Witcher képregényhez lehetett szerencsénk, melyek hellyel-közzel, ímmel-ámmal szintén kapcsolódtak a játékokhoz, de jellemzően kiegészítő történeteket, előzményeket meséltek el bennük.

A The Witcher: Corvo Bianco azonban egyeneságú folytatás lesz, ami egy teljesen újfajta megközelítésben, a westernre jellemző stílus és műfaji elemekkel fog operálni. Hogy ezt pontosan miként kell elképzelni, azt egyelőre csak az alkotók tudják, de remélhetően hamarosan mi is a kezünkbe vehetjük majd.


Bódi Dániel

Ezt is olvasd el:

A 20 legjobb magyar TikTok-csatorna, amiktől okosabb leszel

×