25 hosszú év és hányattatott sors után visszatér a 3D-s nyílt világú játékok ősatyja, az Outcast, aminek folytatása új előzetest és gépigényt is kapott.


Bódi Dániel

2024.01.26. – Egy mai gamernek alig mond bármit is az Outcast neve, amiért aligha lehetne bárkit is hibáztatni az Infogramesen kívül. Az egykoron – egészen pontosan 25 évvel ezelőtt – játékremek tulajdonképpen forradalmasította a 3D-s nyílt világú játékok műfaját, legurítva ezzel a vörös szőnyeget a GTA III előtt. És ne feledjük: az akkoriban DMA Designként működő Rockstar még csak a felülnézetes GTA II-nél járt, amikor az Outcast egy több világban játszódó, sci-fi open world Csillagkapus kalandot villantott.

Bár a kiadói szerepet betöltő Infogrames szerint az Outcast elfogadhatóan fogyott, mégis, 2002-re összesen 400.000 kópiát sikerült belőle eladni, ami bőven elég volt ahhoz, hogy elkaszálják az Appeal PS2-re és GameCube-ra tervezett folytatását, az Outcast II: The Lost Paradise-t – ami a később előkerült prototípusok alapján jócskán megelőzte volna a korát.

A meglehetősen kevés számú, de annál elhivatottabb rajongók 2017 óta reménykedhetnek egy folytatásban, amikor is egyszer csak megjelent a hivatalos remake-je szinte minden főbb platformra, ami bár nem kapott túlontúl jó kritikákat, de arra talán jó volt, hogy újra beemelje az Outcastot a modern játékvilág vérkeringésébe. Ennek lett aztán a következő állomása a THQ Nordic 2021-es bejelentése, miszerint ha az Infogrames már nem, akkor majd ők megcsinálják azt Outcast II-t – méghozzá az Appeallel közösen.

Ennek már 3. esztendeje, az Outcast II: A New Beginning pedig egyre csak közelít a kitűzött március 15-i megjelenéséhez. Ennek örömére az Appeal csapata mutatott egy újabb, minden korábbinál lenyűgözőbb betekintést a legendás cím (talán?) méltó folytatásába, ami elődjéhez hasonlóan több idegen világba invitálja a felfedezésre vágyó játékosokat – na meg ősrajongókat.

Ami viszont egészen meglepett, hogy mennyire hasonlít a Hogwarts Legacy-re!

Tudom-tudom, ez egy sci-fi, de az előzetes alapján igen sokat meríthettek az Appeal fejlesztői 2023 legnépszerűbb és legjobban fogyó játékából. A látványvilág, a zene, de a bemutatott játékmenet is szakasztott mása a varázsvilágos kalandnak. Persze mindezt csak az előzetes alapján tudtam megállapítani, ami valljuk be, édeskevés egy messzemenő konklúzió levonásához, szóval azzal várjuk meg az alig másfél hónapra lévő megjelenést. A visszatérésnek ettől függetlenül őszintén örülhetünk, ha pedig kellően szórakoztató lesz, akkor senkit se kell érdekeljen, honnan kölcsönözte a megoldásait.

Valamint kaptunk egy meglehetősen baráti gépigényt is, amit alább csekkolhatsz! Egyébként Xbox Series X|S és PS5 konzolokra is megjelenik.

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 10 64-bit
  • Proci: AMD Ryzen 3 1300X / Intel Core i3-7530K
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 980 Ti / AMD Radeon RX 5600 XT
  • 40 GB HDD / SSD

Ajánlott gépigény:

  • Operating System: Windows 10/11
  • Proci: AMD Ryzen 5 5600X/Intel Core i5-12400
  • RAM: 16 GB
  • GPU: Nvidia GeForce RTX 2070 Super / AMD Radeon RX 6800 XT
  • 40 GB HDD / SSD

Ezt is olvasd el:

A 20 legjobb magyar TikTok-csatorna, amiktől okosabb leszel

×