Gaming

38.000 forintért megjelent egy játék, aminek grafikája és játékmenete sincs

Bódi Dániel

2024.01.15. – A Steam feneketlen tartalomtárában megannyi furcsasággal találkozhat az ember, ha elég mélyre ás, de még egy olyanra, mint a Nothing, nagyon nehezen bukkannánk. Persze nem lehetetlen, de azért mégis komoly erőfeszítésbe telne egy olyan játékot találni, amiben szó szerint semmit sem lehet/kell csinálni.

Ez pedig nem amolyan The Day Before-os mondás; a Nothingban konkrétan az a cél, hogy az ég világon ne csináljunk semmit. Ez a legfőbb cél. Aki a lehető legtovább ül a seggén és a leghatékonyabban bámulja rezzenéstelenül a falat, vagy a szürkés képernyőt, az felkerülhet a digitális „dicsőségtáblára”, mint a legtehetségesebb, legjobb semmittevő. A Pixelatto nevű fejlesztőt dicséri a formabontó ötlet, aki talán csak egyvalamire nem számított, mikor kifizette a Steam 100 dolláros ~ mintegy 38.000 forintos adóját, amit a publikáláshoz szokott elkérni; hogy sokan nem csak rátalálnak a Nothingra, hanem tényleg rá is pörögnek.

Bár kirobbanó sikernek nehezen nevezhető, a Nothing jellegét és hiányzó játékmenetét tekintve mégiscsak meglepő, hogy több százan kattannak rá a szó szerinti semmire. Így hát teljesen jogosan gondolta, hogy a sikerre való tekintettel akár vissza is kereshetné a 38.000 forintját – amit normál esetben csak akkor kapna vissza a Steamtől, ha a játéka átlépi az 1000 dolláros alsó bevételi küszöböt. Mivel ezt egy ingyenes játéknál elég nehéz abszolválni, Pixelatto úgy döntött, hogy a következő, természetesen hasonlóan elborult alkotásáért már pénzt fog kérni.

Így esett hát, hogy a Nothing totál ellentéte, a Something január 12-én egészen pontosan 100 euróért, azaz 38.000 forintért került fel a Valve boltjába.

Ennél drágábban nemigen találni más önálló játékot a platformon, 100 euró fölött általában több játékot tartalmazó csomagokat, vagy full extrás kiadásokat találunk, szóval ezen a téren is kuriózum a Something – ami egyébként sokkal nehezebb, mint elsőre gondolnánk. Mivel a Nothing inverzéről van szó, ezt elindítva tehát (ahogyan a címe is sugallja) megállás nélkül csinálnunk kell valamit – bármit. A ranglétra csúcsára pedig értelemszerűen azok kerülhetnek, akik a lehető legtovább csinálnak valamit.

Grafika nuku, játékmenetet sem igazán találni, az ötlet viszont érdekes. Mégis, hiába a Nothing viszonylagos sikere, a Somethinggel kicsit elszámolta magát a 100, vagy összesen 200 dollár megtérülésében reménykedő Pixelatto, mivel 38.000 forintot senki sem hajlandó perkálni érte – még csak bajtársiasságból sem. Érthetetlen, mert ha egyetlen eurót kérne csak, valószínűleg hamar összejönne a kívánt összeg, vagy még akár több is, így viszont esélytelen, hogy valaha is 1 játékos fölé emelkedik a Something egyidejű játékosszáma (via SteamDB).

Ezt is érdemes elolvasnod:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

2 perc telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

11 perc telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

12 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

27 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

42 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

1 óra telt el azóta...