Film/TV

Folytatódhat minden idők egyik legjobb zombis horrorja

2024.01.11 – A 28 nappal később című film 2002 végén debütált az angol mozikban. A Cillian Murphy főszereplésével készült alkotásra már több mint két évtized távolságból tekinthetünk vissza. Ennek ellenére a zombi műfaj iránti lelkesedés továbbra is erős, különösen a 2007-ben bemutatott folytatás után, ami napjainkban újabb epizódot kíván a rajongóktól. Most azonban úgy néz ki véget érhet a nagy várakozás, ugyanis Danny Boyle és Alex Garland együttműködik a zombi műfajt megváltoztató „ 28 nappal később” folytatásában. William Morris Endeavour médiaügynökség, ami mindkét alkotót képviseli, vélhetően még idén megvásárolja a projektet.

2002-ben a film főszereplője Cillian Murphy akkor még ismeretlen volt a mozilátogató közönség számára. A film története a mozilátogatókból nagy érdeklődést váltott ki akkor az élőhalottak hordáival, az ábrázolt világ könyörtelen pesszimizmusával és a korai digitális fényképezés homályos határának élvonalbeli alkalmazásával. A 8 millió dolláros gazdaságos gyártási költségvetés, 84 millió dolláros összbevételt hozott, így jelentős globális sikert aratott, és azóta a műfaj klasszikusává nőtte ki magát. A „28 év múlva” című filmet Boyle rendezné, aki a 2019-es, „Yesterday” című nagykoncepciós romantikus vígjáték óta nem szerepelt egyetlen filmben sem. Garland, aki azóta saját filmjeit rendezte, mint például az „Ex Machina”, az „Expedíció” és a hamarosan megjelenő disztópiafilmje, a „Civil War”.  Boyle és Garland most producerként jelentkezett, hogy részt vennének a film készítésében.

Mit árultak el a film ikonjai?

Tehát bátran mondhatjuk, hogy a korábbi stábtagok közül több ikonikus alak sem hagyná ki a folytatás lehetőségét. Még a nyáron az Oppenheimer főszereplője a Collidernek adott interjújában bejelentette, hogy kész folytatni a filmet, egy feltétellel:

„Nemrég beszéltem Danny Boyle-lal (az első rész rendezőjével), és azt mondtam neki: Danny, 2000 végén forgattuk a filmet, időben határozottan közeledünk a 28 évvel későbbhöz. Sosem zárkóztam el a folytatástól, mindig is szerettem volna szerepelni benne. Ha Alex Garland úgy dönt, hogy megírja a forgatókönyvet és Danny rendezi, akkor azonnal visszatérek a fedélzetre.”

A projektre 75 millió dollár körüli gyártási költségvetést terveznek, ami már önmagában jelentős befektetés növekedést jelent a korábbihoz képest. Boyle, Garland és Murphy nyilvánosan gondolkodott a „28 nappal később” című filmhez való visszatérésről. 2022-ben az NME-vel beszélve Murphy kijelentette, hogy ők hárman gyakran beszéltek a folytatásról.

„Valahányszor összeütközöm Dannyvel vagy Alexszel, mindig megemlítem” – mondta Murphy. „Nemrég megmutattam a gyerekeimnek – körülbelül négy-öt éve valamelyik Halloweenkor –, és imádták. Még most is megállja a helyét, ami elképesztő egy 20 éves filmnél. Szóval igen, szeretem az ötletet, és nagyon vonzó számomra.

Boyle azonba kimagaslónak tartja Garland pályafutását és hozzátette, hogy szerinte kimondottan jó lenne az időzítés a folytatás megjelenésére.

Mi lehetett évekkel ezelőtt a film sikerének titka?

A film elsődleges sikerének egyik kulcsa az volt, hogy a rendező és a stáb olyan atmoszférát teremtett, amely belekényszerítette a nézőket a történetbe, és elképzelhetetlen helyzetekkel szembesítette őket. A karakterek érzelmi mélysége és a cselekmény feszültsége mellett a lenyűgöző vizuális megjelenítés is hozzájárult a film sikeréhez.

Most, évekkel később, a rajongók izgatottan várják a folytatást. Az első rész egy váratlan és lenyűgöző élményt nyújtott, és a folytatásnak ugyanezt a szintet kell elérnie vagy túlszárnyalnia ahhoz, hogy a nézők elégedettek legyenek. A folytatás várhatóan továbbfejleszti majd a karaktereket és a történetet, miközben megtartja azt a különleges atmoszférát, amely a sorozatot megkülönbözteti. Az előzetesek és hírek alapján a folytatás ígéretesnek tűnik, így a filmkedvelők türelmetlenül várják, hogy újra belemerülhessenek ebbe a kihívást jelentő és megkapó világba. Azonban habár a tervezett filmről több információt nem árultak a stábtagok, annyi biztos, hogy ha ők hárman összefognak, rossz alkotás egyszerűen nem kerülhet majd a vásznakra.

Forrás: Variety.com

Ez is érdekelhet:

Rácz Dávid

Korábbi cikkek

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

21 perc telt el azóta...

Megérkeztek az RTX 4080 Super tesztek – Ezt tudja az „olcsóbb” kártya

2024.02.01. - Az Nvidia 2022 szeptemberének végén mutatta be legújabb generációját, mely az RTX 40XX…

51 perc telt el azóta...

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

1 óra telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

1 óra telt el azóta...

Ingyen adnak egy gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékot

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

2 óra telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

2 óra telt el azóta...