CS2

Teljesen elcsúszott a Counter-Strike 2 rangrendszere – DMG az új Global?

2024.01.09. – A Counter-Strike 2 rengeteg újítást hozott magával. Az alapvető változtatásokon kívül azonban a meccsekhez és a rangokhoz is hozzányúlt a Valve. A meccsek megnyeréséhez korábban 16 körre (vagy hosszabbításra) volt szükség, ám a Counter-Strike 2-ben ez megváltozott. A Valve MR12 formátumánál már 13 nyert kör is elegendő, melyekkel papíron sokkal dinamikusabb, izgalmasabb meccseket kaphatunk. Ez a változtatás már önmagában is megosztotta a közösséget. Vannak, akik szerint beváltotta a fejlesztők reményeit, mások pedig a régi rendszert állítanak vissza.

A játékban megszerezhető rangok is megváltoztak, több szinten is. Egyrészt 2023 szeptemberének vége óta a „rendes”, CS:GO-ban is megtalálható rangokat pályánként osztja ki a játék. Azaz lehet valaki Global Elite Dust 2-n, miközben Vertigo-n csak a Nova 3-at karcolgatja. Ez arra sarkalhatja a játékosokat, hogy gyakorlatilag a rangjuk kockáztatása nélkül próbálhassanak ki friss vagy kevésbé ismert pályákat. A Premier mód pedig saját rangot kapott, melyet CS Rating néven találhatunk meg a Counter-Strike 2-ben. Itt nem is próbálkozott elnevezésekkel a Valve, egyszerűen az elért pontszámot mutatja a játék. A két rang azonban teljesen független egymástól.

Úgy tűnik, hogy valami nagyon félrecsúszott a Counter-Strike 2 rangrendszerében

Papíron a fenti változások jól hangzanak, hiszen egyszerre elégítik ki a casual és a (fél)profi játékosok igényeit is. A legtöbb felhasználó azonban arról számolt be az elmúlt időszakban, hogy irreálisan nehéz meccseket kapnak. Mindezt megfejelve azzal, hogy 10 nyert meccs esetén is Silver környékére osztja be őket a játék és nem is tudnak onnan kikeveredni. Manapság több weboldal is figyeli a Counter-Strike 2 statisztikáit, a CSStats igazán érdekes információval jelentkezett a napokban.

Dust 2 Counter-Strike statisztika – CSSSTATS

Több mint 3 millió játékos adatait vizsgálva arra jutottak az oldal készítői, hogy gyakorlatilag a LE, LEM, SMFC és Global Elite rangok jelenleg nem léteznek a pályákon. A játékosokat Silver 1 és DMG közé szorítja be a játék. Nem csak demotiváló lehet ez sokak számára, de adott mennyiségű játékosnak 4 ranggal kevesebb helyen osztozik, mely nem túl kiegyensúlyozott meccseket szülhet. Remélhetőleg a Valve hamarosan a rangok eloszlásán is finomít.

Arpi

Korábbi cikkek

Tovább fejlődik az iPhone-ok egyik legrégebbi, gyári alkalmazása

2024.02.01. - Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS…

2 óra telt el azóta...

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

Az elmúlt években másodvirágzásnak indultak a horrorfilmek, köztük is élen a slasherekkel és a pszichológiai…

2 óra telt el azóta...

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

2 óra telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

2 óra telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

2 óra telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

3 óra telt el azóta...