December 6-án megújult a Call of Duty, a Warzone is megkapta megkapta a Modern Warfare III újdonságait. Van azonban, ami szerencsére nem változott.

2023.12.18. – A Warzone 2.0 kliens 2022 őszén elhozta az igazi megváltást. Azóta a PlayStation és Xbox tulajdonosok is szabadon állíthatják a FOV értékét, ez a 2023 december 6-i Call of Duty: MW III integráció után sem változott meg. Ezzel némileg kiegyenlítettebbek lettek a tűzpárbajok, ám így sem feltétlenül jobb konzolosnak lenni. Xbox és PlayStation platformokon jóval kevesebb testre szabási lehetőség áll a játékosok rendelkezésére. A PC-n jóval szabadabb kezet kaptak a játékosok, melyeket igyekeznek is kihasználni.

Sok konzolos játékostól lehet hallani, hogy nem tartják túl fairnek, hogy a PC-s játékosok ellen dobálja be őket a rendszer. Ez valamilyen szinten érthető panasz, hiszen hiába az Aim Assist, a legtöbben még mindig az egér+billentyűzet párosára esküsznek. Szintén idevágó téma lehet a cross-platform, cross-play és cross-progression kifejezések pontos jelentése, melyet sokan a mai napig összekevernek egymással. Ezt már jó ideje nem veséztük ki az oldal hasábjain, ám most, a nemrégiben beköszöntött új éra kapcsán ismét aktuális lehet. Ezúttal is a CharlieINTEL siet a segítségünkre.

Cross-platform, cross-play és cross-progression Call of Duty-ban

  • Cross-platform egy olyan játék, mely több operációs rendszeren és/vagy eltérő architektúrájú eszközön is képes futni. A Warzone  erre továbbra is tökéletes példa, hiszen a PC mellett megtalálhatjuk a Sony és a Microsoft konzoljain is a címet.
  • Cross-play egy olyan játék, amelyben az eltérő platformon játszó felhasználók különösebb gond nélkül játszhatnak egymással. Ez sokszor együtt jár a cross-platformmal, de nem minden esetben. A Warzone és a Modern Warfare III ezt is teljesíti, hiszen bárminemű probléma nélkül összeverődhet egy PC-Xbox One-PS5-PS4 felhasználókból álló Squad is.
  • A cross-progression kifejezés pedig arra utal, hogy platformtól függetlenül fejlődhetünk a játékban. Azaz több hónapnyi Xboxon történő szintezés, XP szerzés, Battle Pass fejlesztés nem megy a levesbe, ha PC-re vagy PlayStationre váltunk. A globális Activision fiók gondoskodik arról, hogy minden platformon szinkronizálva legyenek a fejlődéssel kapcsolatos adataink. Ide hamarosan csatlakozhat a Warzone Mobile is, ha a fejlesztők végre valahára megjelentetik majd 2024 folyamán.

Csak a saját platformodon játszanál Call of Duty-t? – Így kapcsolhatod ki!

A PC játékosoknak nincs lehetősége a szabad választásra, ám az Xbox és PlayStation tulajdonosok megléphetik ezt a döntést. PlayStation-ön a játék beállításaiban kell kutatni, Xbox-on sajnos rendszerszinten kell kilőnünk a cross-play lehetőségét. Ez a többi játékra is kihatással lesz, így érdemes óvatosan kezelni.

PlayStation 4 és 5

  1. Menjünk be a Warzone menüjébe
  2. Nyomjuk meg az Options gombot a kontrolleren
  3. Használjuk a jobb ravaszt, hogy a Settings menüpontban közlekedjünk
  4. Keressük meg az Account and Network menüpontot
  5. Keressük meg a crossplay opciót és kapcsoljuk ki, ahogy a fenti képen is láthatjuk

Xbox One és Series S|X

  1. Látogassuk meg az Xbox kezdőoldalát
  2. Menjünk be a ‘General Settings’ menübe és keressük meg az ‘Online safety and family’ opciót
  3. Kattintsunk is rá
  4. Válasszuk ki az ‘Xbox Privacy’ lehetőséget, majd a ‘View Details and Customize’ menüpontot
  5. Keressük meg a ‘Communication and Multiplayer’ szekciót
  6. Itt már látnunk kell a ‘Cross-network play’-re vonatkozó opciót
  7. Kattintsunk a ‘Block’ gombra

A Warzone 2.0 tavalyi megjelenése után a december 6-án megjelent friss kliens sem ad direkt lehetőséget az Xbox felhasználók számára, hogy kikapcsolhassák a cross-playt. A jelenlegi módszer sajnos teljes mértékben ellehetetleníti az Apex Legends, FIFA vagy épp Fortnite cross-play lehetőségeit is, hiszen rendszer szintű megoldás. Természetesen pár pillanat alatt visszakapcsolhatjuk PlayStation és Xbox esetében is a tiltást, mely után probléma nélkül játszhatunk újra a PC-s barátainkkal.

Ütős PlayStation csomagnak örülhetnek a Call of Duty rajongók

×