Az Modern Warfare 3 fejlesztői állítólag nerfeltik a Riot Shieldet a játék első évadásban, aminek most sok játékos nagyon örül.

2023.12.05. – Végre! Ez volt az első szó, ami eszembe jutott, amikor meghallottam, hogy a Modern Warfare 3 Season 1 frissítései között a Riot Shield is szerepel. Persze nem ez az egyetlen újítás, amit december 6-án, Mikulásra kapunk. A számtalan frissítésről már készítettünk egy alapos összefoglalót.

Visszatérve, amióta csak megjelent a Modern Warfare 3, a Riot Shield sok játékos bögyében van. Az alapvető probléma abból ered, hogy egyesek a pajzsot extra fedezékként használják a hátukon, amikor nem használják. Emiatt persze az elmúlt időszakban játékosok tömegei szólították fel a fejlesztőket, hogy kezdjenek ezzel valamit. Voltak olyanok is, akik annak örülnének, ha az egészet kivennék a játékból. Bár utóbbi (egyelőre) nem fog megtörténni, imáink meghallgattattak. A Sledgehammer Games úgy tűnik, kissé átalakította a Riot Shieldet.

Riot Shield nerf

A helyzet az, hogy a YouTuber TheXclusiveAce azt állítja, hogy a Riot Shield valóban változtatásokat kap a játékban. Nemrég egyes tartalomgyártók, köztük TheXclusiveAce is lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a Modern Warfare 3 Season 1 tartalmát. A YouTuber egy új videóban be is mutatta a változásokat, és igen, egy darabig a Riot Shield is téma volt.

Ha minden igaz, a Season 1 során a Riot Shieldet használó játékosok némi büntetést kapnak a túl sok mozgásért. Ez azt jelenti, hogy azok, akiknek pajzs van a hátán, bizony lassabbak lesznek. Nem is kicsit. Persze ezt egy kicsit ellensúlyozzák is: buffolták a melee sebzést. Ez azt jelenti, hogy mostantól a játékosoknak három helyett elég kétszer megütni valakit a pajzzsal a killhez. A videóban a téma 6:00-nál kezdődik.

Azok tehát, akik rendeltetésszerűen használták a pajzsot, némi buffra számíthatnak, míg azok, akik csak a hátukon hordták, nerfre. Az is kiderült, hogy ez a megoldás sok játékosnak tetszik.

  • „Úgy látom, hogy ez egy win/win. Nagyszerű hír, ami mindkét tábornak szól” – írta valaki a Redditen.
  • „Ez abszolút helyes. A pajzs nem lehet mankó a hátad védelmére. Örülök, hogy visszaadják a 2-hit melee-t, hogy kompenzálják a mozgás büntetést” – írta egy másik player.

A Modern Warfare 3 játékosok a napokban maguk is kipróbálhatják a változásokat. Az Season 1 december 6-án, szerdán élesedik.

Ezt se hagyd ki:

MINDENT a Warzone és MW III első szezonjáról – RIP DMZ

×