Újabb Attack on Titan játék készült, ezúttal Unreal Engine 5-ös motorral. Utóbbi meg is látszik a projekten, reméljül egyszer hivatalosat is kapunk.

2023.11.28. – Még 2020-ban rántotta le a leplet az Epic az Unreal Engine ötödik verziójának érkezéséről. Már akkor lehetett érezni, hogy komoly dolgokra lesz képes az új motor, ám a megjelenésig még sokat kellett várni. Egészen pontosan 2022 áprilisáig. Amire viszont kevesen számítottak, hogy teljesen ingyenes lett az Unreal Engine 5, így ha bárkinek bírja otthon a vasa, azonnal fejest is ugorhat a fejlesztgetésbe. Egy videojátékot felrántani nulláról őrületesen sok munka, viszont a kitartó, kreatív emberek munkája mindig kifizetődik. A programot azoknak is tudom ajánlani, akik még soha sem foglalkoztak ilyesmivel, hiszen temérdek tanulási lehetőség bújik meg az UE5-ben. Az első munkák biztosan tragikusak lesznek, de idővel bárki rá tud érezni az ízére, hiszen minden csak a kitartáson múlik.

Titánok harca

attack on titan

Ugyan a mangák („japán képregény”) is egyre népszerűbbek világszerte, valószínűleg az anime az a műfaj, amivel a legtöbben már biztosan találkoztak. Ezek lényegében japán animációs sorozatok és filmek, amik nagyon sűrűn mangasztorikon alapulnak. Ilyen történet például az az Attack on Titan is, ami a MyAnimeListen az ötödik legnépszerűbb animének számít a világon. Az emberek és titánok csatája ráadásul nem is olyan rég ért véget a japán televíziókban, így még az igazán nagy fanok a „gyászidőszakuk” kellős közepén lehetnek.

Ezért is lehet jó hír, hogy megjelent egy teljesen új, ingyenes Attack on Titan játék. A rajongók által készített projekt ráadásul Unreal Engine 5-ös motort kapott, vagyis a lehető legkorszerűbb eszközökkel készült. Ez egyébként meg is látszik rajta, a külcsínre valószínűleg senkinek sem lesz panasza.

 

Egy Swammy nevű youtubernek köszönhetjük az alkotást, ő is volt az például, aki megosztotta a végső előzetest a világgal. A játékban jelenleg egy darab mód található csak. Ez a Mission Mode, amiben Eren Yeagert, a történet egyik főszereplőjét kell védenünk. S míg szűkösek a lehetőségek, szerencsére egy Multiplayer lehetőség is bekerült a játékba.

Swammy a jövőben szeretné mégtöbb küldetéssel bővíteni a játékot. Ha felkeltettük az érdeklődésed, az Attack on Titan játékot innen töltheted le és próbálhatod ki.

Ezt olvastad már?

Ezeket tartogatja az új Warzone kliens – Decemberben minden megváltozik

×