Egyébként is meglepően olcsón jelent meg az Alan Wake II, az Epic Games Store-nak köszönhetően viszont még annál is kedvezőbben vehetjük meg.

2023.11.24. – Már az is óriási meglepetés volt, amikor először bejelentették az Alan Wake II-t, hiszen a Remedy 2012-ben látszólag teljesen magára hagyott horrorjátékának jogai a Microsoftnál maradtak, miután a Quantum Breaket követően szakítottak egymással. A második meglepetés viszont akkor ért minket, amikor megtudtuk, hogy a finnek újabb csúcsjátékáért mennyit szeretnének levenni a játékosok bankszámlájáról:

az Alan Wake II-ért ugyanis az Epic Games Store-ban nem kérnek többet 17.790 forintnál.

Ez egy ilyen kaliberű játék esetében nevetséges összeg, pláne, hogy a Sony a saját gyártású és hasonló minőségű játékait már közel 30.000 forintra árazza be, de a legtöbb nagyobb kiadó is 27.000 forintnál lejjebb nemigen adja. Az Alan Wake II tehát alsó hangon 10.000 forinttal olcsóbb PC-n, mint bármi a piacon – de konzolon is csak a kivetett magyar adó miatt kerül 21.390 forintba (én pl. a Deluxe Editionért 28.520 forintot fizettem Xbox Series X-en, amiből 6063 forint volt csak az adó…).

Ennek viszont az lett az ára, hogy a játék nem jelenik meg lemezen, kizárólag digitális formában, az Xbox, a PS és az Epic Games boltjaiban lehet hozzájutni. Később persze érkezhet majd egy újfent remek gyűjtői kiadás, de várhatóan ahhoz sem jár majd egyetlen lemezre kiírt kópia sem, a dobozban – ha majd olyan – csak letöltőkódokat fogunk találni.

Most azonban a PC-s játékosok még ennél is olcsóbban csaphatnak le 2023 egyik legjobbjára – amit kifejezetten sok kategóriában jelöltek a The Game Awards-díjátadón. A napokban ugyanis elindult az Epic Games Store Black Friday akciózása, amibe közvetlenül ugyan nem került be az október 27-én megjelent horror, de van rá egy mód, amivel még olcsóbbá tehetjük – érdekes módon saját magunknak.

Az Epic a Black Friday alatt kuponozásba is kezdett, amit EZEN AZ OLDALON, a saját profilunkba belépve tudunk kiváltani. Ez a kupon 33 százalékkal varázsolja olcsóbbá bármelyik általunk választott 5200 forintnál drágább játékot a Store-ban, amit egészen november 28. délután 5 óráig használhatunk fel – többek között az Alan Wake II-re is. Amennyiben pedig így döntünk, akkor

17.790 forint helyett csupán 11.919 forintot ~ 12.000 forintot kell kifizetni az alig egy hónapos mesterműért.

Itt pedig azt is meg kell jegyeznem, hogy azoknak is érdemes lehet elgondolkozni a vásárláson, akiknek nincs otthon egy milliós erőgépük, amelyen a legmagasabb beállításokkal gondtalanul elfutna az Alan Wake II. A Remedy ugyanis összepacsizott az Nvidiával, aminek felhő alapú szolgáltatásán keresztül, a GeForce Now-ból gyengébb számítógépen is tökéletesen játszható. A szolgáltatásért persze ki kell fizetni egy havidíjat, de a kb. 20-28 órás történet végén bármikor lemondhatjuk az előfizetést.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezzel a 28 kult-klasszikus videojátékkal teljesen INGYEN játszhatsz

×