PS5-ön most azelőtt kipróbálhatjuk az év legkiemelkedőbb játékát, a Baldur’s Gate 3-at, hogy egyetlen forintot is el kellene rá költenünk.

2023.11.20. – Bár a 2023-as játékfelhozatal különösen erős volt, úgy érzem egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy még ebből a mezőnyből is abszolút kimagaslik a Baldur’s Gate 3. A Larian éveken keresztül, ebből sokat a legelhivatottabb rajongók segítségével – csiszolta közel tökéletessé a legendás szerepjáték-sorozat legújabb, és legméltóbb részét, amely a legtöbb díjátadón joggal pályázhat az év legjobb játékának kijáró díjra (amit sanszosan meg is nyer).

Ezzel szemben pedig ott a Deadalic rettenete, a hányattatott sorsú és fejlesztési ciklust megjárt The Lord of the Rings: Gollumja, amely bár nem az év legeslegrosszabb játéka, egy top5-ös listára azért csak-csak be tudná magát csempészni. Túlzás volna azt mondani, hogy a fejlesztőcsapatot a Gollum sikertelensége miatt eresztették szélnek, de biztos, hogy sokat nyomott a latba, mikor a csalódott kiadó meghozta a végső ítéletét. Az viszont megmosolyogtató, hogy hiába a Gollum rossz hírverése, a borzalmas játékot a mai napig – akciósan – 12.000 forint körül árulják a digitális boltokban.

Szerencsére azonban itt van nekünk a Sony és a PlayStation Plus Premium, amely most frissítette a próbaverziós kínálatát e két, 2023 legjobb és egyik legrosszabb alkotásával.

Ez azt jelenti, hogy a PS5-tulajdonosok, akik előfizetői a konzolon elérhető egyetlen játékszolgáltatás legdrágább, havi 6000 forintba kóstáló szintjének, azok anélkül próbálhatják ki a Baldur’s Gate 3-at és a The Lord of the Rings: Gollumot, hogy ahhoz meg kéne venniük őket.

Jó hír, hogy a Larian remekművével nem is keveset, összesen 2 órát tölthetünk el, mielőtt eldöntenénk, szeretnénk-e folytatni a kalandot, avagy sem – bár valószínűleg a legtöbbeket már az első óra meg fogja győzni. Amennyiben pedig megvásároljuk magunknak a BG3-at, akkor mindent onnan folytathatunk, ahol a próbaverzió második órájában abbahagytunk.

A katasztrofaturisták pedig szintén két órán keresztül kínozhatják magukat Középfölde megrontott hobbitját írányítgatva. Sok öröm ugyan nem lesz benne, de az biztos, hogy után sok mindent át fogsz értékelni a videojátékokkal kapcsolatban. Attól pedig nem kell tartani, hogy erre fogod elkölteni a pénzed, ha pedig mégis, akkor örülök, hogy legalább te jól szórakoztál vele.

A Baldur’s Gate 3-at viszont tényleg próbáld ki, ha PS5-ös Premium-tag vagy, nem fogod megbánni. Csak óvatosan a karakter létrehozásakor, mert hirtelen arra leszel figyelmes, hogy egyszer csak eltelt 2 röpke órácska.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Annyira trágya a The Walking Dead: Destinies, hogy kínvallatni lehetne vele

×