A Disney legelső embere árulta el, hogy nem csak a Jégvarázs harmadik, hanem már a negyedik felvonása is gőzerővel készül.

2023.11.16. – Bár a Disney elég diverz az animációs filmjeiben, ahhoz azonban semmi kétség sem fér, hogy a legnagyobb rajongás és kultusz az éppen 10 éve bemutatott Jégvarázst övezi. Anna és Elza – na meg Olaf, Kristoff és Sven azonnal elrabolta a lányokat, fiúkat, nőket és férfiakat, hóembereket és rénszarvasokat egyaránt, ami nem is csoda, hisz az Arendelle-i testvérhercegnők kalandja nem csak látványos, izgalmas, tanulságos, hanem túlontúl érzelmes és személyes ahhoz, hogy ne legyen érte oda a fél világ.

De hiába a földöntúli siker, a Jégvarázs folytatására meglepően sokat, 6 évet kellett várni. Bár a közel tökéletes első rész rettentő magas színvonala miatt sokakban ott volt a félsz, 2019-ben hatalmas megkönnyebbült sóhajjal és már ismét könnyekkel teli szemekkel konstatálhattuk: a Disney – pontosabban Jennifer Lee és Chris Buck alkotópáros megint megcsinálta.

A Jégvarázs azóta már megélt egy minisorozatot, Elzáék vendégszerepeltek a Kingdom Hearts-játéksorozatban, a Disney legnagyobb örömére eladtak velük irdatlan mennyiségű mörcsöt, és még egy Broadway-adaptációt is kapott. Szóval érezhetően megpróbálnak mindent is kisajtolni a Jégvarázsból, ezért is furcsa – ámbár üdvös, hogy nem jön futószalagon a már rég beígért 3., majd a 4., az 5. meg a 6. rész – mint ahogy teszik a szintén Disney-s Marvelnél. Most például Hong-Kongban volt egy gigantikus Jégvarázs heppöning: megnyílt a Disney ottani vidámparkjában is egy World of Frozen.

A nyitóünnepségen nyilván a Disney régi-új igazgatója, Bob Iger is részt vett, aki ott, majd a Good Morning America című műsorban jelentette be, hogy nem csak a Jégvarázs 3, hanem már a Jégvarázs 4 is készülőben van.

A Variety szerint folytatásokban állítólag minden fontosabb szereplő vissza fog térni, újra nagyokat röhöghetünk Olaf bugyutaságain, míg Anna, Elza, Kristoff és Sven kalandján izgulunk. De nem csak a szereplők, hanem az ikonikus, félelmetesen fülbemászó dalok szerzői, Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez is újra munkához láttak – előbbi Twitteren is jelentette az örömhírt.


Ez persze nem jelenti azt, hogy már holnap sorba állhatunk a pattogatott kukoricáért a mozik pénztárainál, főleg, hogy épp csak véget ért a színész- és írói sztrájk, amely egészen biztosan hátráltatta a filmek munkálatait. Ugyanakkor mindenképp jó jel, hogy már ennyire nyíltan beszélnek már a 4. részről is, szóval akár még az is meglehet, hogy 2024-ben visszatérhetnek a lányok, fiúk, nők és férfiak, hóemberek és rénszarvasok kedvencei.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Feltalálhatják-e valaha az igazi FÉNYKARDOT?

×