Tech/Tudomány

Mostantól minőségibb videókat nézhetnek a YouTube Premium tagok

2023.11.16. – Furcsa időszakot élünk, legalábbis ha azt vesszük, hogy a reklámok milyen szerepet töltöttek be 20-25 évvel ezelőtt. Akkoriban, a televíziózás virágkorában, ölték egymást a reklámszolgáltatók, hogy bekerüljenek egy-egy műsorsávba. Félelmetes pénzek pörögtek, s pörögnek mind a mai napig a reklámok világában. Azonban a különféle online lehetőségeknek köszönhetően az emberek elkezdtek leszokni a reklámokról. Ott volt az AdBlocker megjelenése, na meg a különféle streaming szolgáltatók, amik elsőszámú előnye, hogy reklámmentesek. Viszont ahogy mondtam, a reklámokban nagy pénz lakozik, ez elől pedig nem szeretnek elugrani a szolgáltatók. A YouTube is ebbe a csoportba tartozik, ráadásul amióta megtanulták körbejátszani az AdBlockert, emberek millióinak mennek az agyára a reklámaikkal. Persze, ha előfizetünk a prémiumra, nem kell reklámokkal bajlódnunk…

A reklám, mint „fegyver”

Így van, 20 év alatt eljutottunk arra a pontra, hogy a szolgáltatók szabályosan pénzt zsarolnak ki az emberekből annak érdekében, hogy azoknak ne kelljen reklámokat látniuk szórakozás közben. Félelmetes, ámde rettenetesen effektív modell. A YouTube dolgozói lehetséges, hogy kicsit bűnösnek is érezték magukat, hogy „csak” ennyit ad pluszban a Premium az előfizetőknek, így most újabb funkciót élesítettek az előfizetők számára. (Jó, igazából a Premium felhasználók a háttérben is hallgathatnak videókat a telefonjukon és le is tölthetnek médiatartalmakat, de valljuk be, ez is vicc, hogy külön fizetős lehetőség…)

Kiderült ugyanis, hogy a YouTube a napokban elindította a felturbózott 1080p-s videóstreaminget az Android, illetve a TV-s felhasználóknak. Az iOS-en YouTube Premiumozók már egy ideje tesztelhették mindezt. A gyakorlatban arról van szó, hogy a Premium felhasználóknak a YouTube egy magasabb bitrátával rendelkező 1080p-s minőséget szolgáltat. Így a gyakorlatban szebb minőségű videókat nézhetnek azok, akik havi szinten előfizetnek a szolgáltatásra.

Sőt, emellett az új YouTube AI chatfunkciót is tesztelhetik az előfizetők. Ez pont azt tudja, amit sugall a funkció elnevezése, egy bot segítségével barangolhatunk az oldalon és szűrhetjk ki a számunkra legrelevánsabb tartalmakat. Emellett az AI még zanzásíthatja nekünk egy-egy videó tartalmát is.

Hogy így már megéri-e előfizetni a Premiumra, azt mindenki döntse el maga!

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

5 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

2 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

3 óra telt el azóta...