Már megint ingyen frissül egy gigantikusat minden idők legaddiktívabb videojátéka, a mobilon, PC-n és Xboxon is játszható Vampire Survivors.

2023.11.10. – Mélységes tiszteletem és hódolatom a Vampire Survivors csapatának, ami töretlen lelkesedéssel és alázattal szállítja az újabb és újabb tartalmakat az eleinte egyemeberes projektnek indult, majd váratlanul ultra népszerűvé váló játékba, amit sokan – köztük velem – a világ legaddiktívabb játékaként emlegetnek.

Nyilván nem véletlenül, hiszen a Vampire Survivors úgy tud komoly függőséget kialakítani, hogy közben nem vet be aljas mobiljátékos, szerencsejátékos fogásokat, illetve a pszichológiát sem használja fel úgy, mint teszem azt több mikrotranzakcióval telepumpált online játék – például a Fortnite. A Vampire Survivors egyszerűen egy mesterien összerakott kiváló és végtelenül szórakoztató játék, amit a játékmenete miatt nagyon nehéz letenni, vagy sok-sok játékóra után egyáltalán megunni.

Az alapvetően bullet hell műfajában induló programot ennek rendje és módja szerint több helyütt megválasztottak 2022 legjobb indie alkotásának is, ami azóta épül szépül, újabb frissítésekkel még több tartalommal gyarapodik. Jöttek új pályák, karakterek, ellenfelek, fegyverek, módok, stb., méghozzá nem kevés teljesen ingyen, ami előtt nem csak én, hanem a komplett játékosbázis emeli a kalapját. Már csak azért is tisztelendő ez a hozzáállás, mert a legtöbben valószínűleg még fizetnének is ezekért az extrákért, sőt, a legtöbb stúdió ennél kevesebbért is akasztott már le súlyos pénzeket a játékosokról.

De nem a 15 főssé duzzadt Poncle. Ha valaki egy forintot sem költ a játékra, akkor is egy csomó újdonsággal lesz gazdagabb, míg a leghűségesebb játékosok 700 forintért válthatnak jegyet a leggrandiózusabb DLC-kre – melyekből eddig kettőt kaptunk: a Legacy of the Moonspellt ’22 decemberében, és a Tides of the Foscarit ’23 áprilisában. Valami nagyon hasonló közeleg a téli 1.8-as frissítéssel, ami mini kampány módot hoz a Vampire Survivors eddig nem kifejezetten magyarázott, elmélyített lore-jához.

A Poncle szerint az Adventures update mindenhol éreztetni fogja a hatását, legyen szó az ingyenesen elérhető alapjátékról, vagy a 700 forintos extra tartalmakról, mindent alaposan össze fog kutyulni. Ezek a történetek amolyan mini küldetések lesznek, amik révén állítólag bemutatják majd a Vampire Survivors világát és karaktereit. Hogy pontosan hogy? Nos, az alábbi kedvcsinálóban ezt próbálják elmagyarázni amolyan Poncle-módon. Pontos megjelenést nem ismerünk, de mindenki meg fogja kapni, mindegy, hogy Xboxon, PC-n, vagy Switchen játszik.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha ezeket elkezded, elvonóra kell menned – Íme a 7 legaddiktívabb játék valaha

×