Egy magyar mémoldal a mesterséges intelligenciát hívta segítségül, hogy megmutassa, milyenek lennének az ismert magyar mémek, ha Disney mesék lennének.

2023.10.31. – A magyar mémeknek szerencsére nagyon hosszú története van, melyekkel Leet Dani is rendszeresen foglalkozik Netlegendák Youtube-sorozatában. Talán mind ismerjük az hazai internet nagy alakjait, melyek az elmúlt évtizedekben sokszor segítettek színesebbé tenni az életünket. A gyakorta látott hősök, karakterek, akiket a Mónika show-ból, véletlen felvételekből, riportokból ismerünk, végigkisérik az életünket. Szia Uram, Mi folyik itt Gyöngyösön, Polgár Jenő, Very big mind-mind olyan ismert magyar mémek, amiket talán nem kell senkinek bemutatni.

Mostanában azonban a mesterséges intelligenciák korát éljük, amikor az AI képalkotó rendszerek egyre elterjedtebbek. Így az elmúlt időszakban több hazai mémoldal is elkezdett kísérletezni. A Még egy szükségtelen mém oldal nem csak sok mémet gyűjtött össze (például a FostTalicskáról), de maguk is készítettek AI-val olyan képeket, melyek megmutatják:

így néznének ki a legendás magyar mémek Disney Pixar stílusban.

Az alábbi képek mindegyike nagyon ismert mém Disney változata, melyek közül persze nem biztos, hogy mindegyiket ismered. Tedd magad próbára!

Mindegyiket felismerted?

Ezt láttad már?

10 játék szerverét állítja le a Ubisoft, köztük több AC is így jár

×