Csúszik 2024 egyik legjobban szuperhősös filmjének megjelenése. A Deadpool 3 forgatása jelenleg is szünetel, így valószínűleg nem készül el időben.

2023.10.20. – Deadpool filmes karrierje nem indult túl jól az X-Men kezdetek: Farkas című filmmel. Ugyan már akkor is Ryan Reynolds alakította a halhatatlan kardforgatót, viszont a rendezői és írói vízió úgy ahogy van kinyírta a karaktert. A piros-fekete bőrruhában tetszelgő antihős egyik legjobb személyiségjegye a dumája. Nos, valószínűleg ezért is nem értették a rajongók, hogy az X-Men kezdetekben miért is lett bevarrva a szája. A híres Marvel karaktert annyira szétbarmolták, hogy még Reynoldsnak is komoly fájdalmat okozott ez, holott ő már egyszer beleszaladt egy szuperhősös fiaskóba.

Egyébként szintén Reynoldsnak hála, hogy a Fox belement egy újabb próbálkozásba. A 2016-os Deadpool mozi kirobbanó sikert aratott, mind a kritikusok, s mind pedig a rajongók meg voltak vele elégedve. A büdzsét ugyan szűkösre vették, ám ez is bizonyítja, hogy ha valaki szereti a projektet, amivel dolgozik, kevés pénzből is aranyat lehet alkotni. A film körülbelül 60 millió dollárból készült, a bevétele pedig majdnem elérte a 800 millió dollárt. Ryan Reynolds visszakerült Hollywood térképére, a Deadpool pedig garantált volt, hogy megkapja a folytatását.

Ez relatíve gyorsan, 2018-ban meg is érkezett, a büdzsé a duplájára nőtt a bevétel pedig ismét meghaladta a 750 millió dollárt. A Foxot később bekebelezte a Disney, akiknél a Marvel Cinematic Universe jogai is csücsülnek. Adva volt hát minden, hogy a harmadik résszel Deadpool bekerüljön a nagyon közé.

Sztrájk és szomorúság

Ryan Reynolds és Hugh Jackman MCU-s debütálására azonban úgy tűnik többet kell várnunk, mint szeretnénk. Az eredetileg 2024. május 3-ra tervezett premier egyre lehetetlenebbnek látszik. Ennek egyszerű az oka, a film még közel sincs kész, Hollywoodban pedig még mindig sztrájkolnak a színészek.

Az egész kálvária az írók tüntetésével kezdődött, ebbe szálltak be később a színészek. Hollywoodban elszaporodtak a mesterséges intelligencia alkalmazásmódjai, ez pedig nem tetszik a művészeknek.

deadpool

Ám addig, amíg nincs munka, nem tudják befejezni a Deadpool 3-at sem, aminek munkálatai a forgatásokkal nem állnak le. Az effekteket és utómunkákat csak akkor tudják elkezdeni, ha kész a nyersanyag.

S míg a Deadpool 3 új megjelenési dátumáról nem tudni, lehetséges, hogy ezzel az új Captain America mozi csúszik előre, hiszen az már forgatás utáni stádiumban van. A kapitány filmjét szintén a megcsúszott forgatás miatt tolták el májusról július 26-ra, viszont így nem lennénk meglepve, ha a két projekt helyet cserélne.

Ezt olvastad már?

Steam WB Games Sale: szuper olcsó a Hogwarts Legacy és sok DC játék

×