Film/TV

AI használata nélkül tért vissza Robin Williams Dzsini szerepében

2023.10.17. – Hihetetlen, de most 100 éves a Disney. Ezt megünnepelvén, a Disney+-ra felkerült egy rövidfilm, amiben az elmúlt 100 év legikonikusabb karaktereit vonultatta fel a stúdió. Ám amitől igazán szívmelengető és érdekes ez a projekt, hogy a szóban forgó karaktereknek az eredeti hangjait is sikerült visszaédesgetni, még ha csak pár mondat erejéig is. Így hallhatjuk ismét Zordon szerepében Jeremy Ironst, vagy Idina Menzelt Elsaként, sőt Jodi Benson is visszatért, mint Ariel.

Ugyan mostanában az élőszereplős projektek miatt hangos a média, szerencsére a rajzfilmek kedvelői is kapnak hamarosan valamit a Disney stúdiótól. November végén érkezik a Wish (Kívánság), amiben egy Asha (Ariana DeBose) nevű kislány és egy beszélő csillag kalandját élhetjük majd át.

 

Robin Williams visszatér!

Nehéz és egyben örömteli volt leírni ezt a mondatot, hiszen a legendás Robin Williams 2014-ben hagyott itt bennünket. Ő tipikusan az a művész volt, aki mindenkinek mosolyt tudott csalni az arcára. Valószínűleg ezért is választotta őt a Disney Dzsini szerepére az Aladdinban. Williams munkája ikonikus lett, a 100. évfordulóra készült Once Upon a Studio című kisfilmből sem lehetett kihagyni. Viszont a Disney nem szerette volna tiszteletlenül kezelni ezt a helyzetet, nem akarták mesterséges intelligenciával feléleszteni Williams hangját.

Épp ezért Bradford Simonsen, a film producere és csapata átkutatott minden archív felvételt az Aladdinos időszakból és rábukkantak pár olyan sorra, amit Robin Williams mondott fel, ám élesben sosem került felhasználásra. Most ezeket a sorokat hallhatják majd vissza Dzsinitől az új Disney+ alkotásban.

Igazán megsüvegelendő, hogy a Disney nem akarta egyszerűen megoldani a helyzetet és hajlandók voltak időt és energiát fektetni abba, hogy Robin Williams munkássága tiszta maradjon. Már nem mintha pótolható lenne, de valljuk be, a mai technológiával már bármi reprodukálható, biztosan sokan legyintettek volna egyet. Ám ennek tükrében a 100. évfordulós kisfilm tényleg azt az érzést fogja mindenkinek átadni, amit gyerekként (vagy felnőttként!) érzett, amikor meglátta kedvenc karaktereit a képernyőn. A Once Upon a Studio már megtekinthető a Disney+-on.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

2 óra telt el azóta...

A taxisok élete nem csak játék és mese – Ilyen lesz a Taxiszimulátor

2024.02.01. - A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet…

2 óra telt el azóta...

Váratlan, nagyobb frissítést kapott a Modern Warfare III – Ezek élesedtek

2024.02.01. - Azt már a Call of Duty fejlesztői is megerősítették, hogy február 7-én érkezik…

2 óra telt el azóta...

Bejelentkezhetett a Dungeons and Dragons jogokért a kínai Tencent?

2024.02.01. - A Dungeons and Dragons egy népszerű, fantasy világban játszódó, nyílt végű asztali szerepjáték.…

3 óra telt el azóta...

7 realisztikus vadászszimulátor, aminek a trófeáid között a helye

Gábor János 2024.02.01. - Bár bízom benne, hogy sosem lőttél/lőnél le egy állatot (se), a…

3 óra telt el azóta...

Olyan menő Xbox kontrollereket mutattak be, hogy rögtön a tárcádhoz nyúlsz

2024.02.01. - Megmondom őszintén, annyire nem vagyok nagy rajongója az Xbox kontrollerek kialakításának, de el…

4 óra telt el azóta...