CS2

Nem adja be a lövéseket a Counter-Strike 2? – Ez lehet az oka

2023.10.08. – A Valve közel fél évnyi teszt után, szeptember végén hivatalosan is kiadta a Counter-Strike 2-t. A legszembetűnőbb változtatás természetesen továbbra is a grafikai motor megújulása, de a valóságban ennél sokkal érdekesebb dolgok is történtek. Megérkezett az átalakított buy menü, debütált a Loadout megoldás, illetve a teljesen másképp működő füstökről sem szabad megfeledkeznünk. Ezek mindegyike egyértelműen jó út volt, ám vannak olyan területek, melyek még mostanság is kétségeket ébresztenek a játékosokban.

Ezek egyike lehet a sub-tick megoldás. A korábbi fix 64 és 128 tick helyett a Counter-Strike 2 szerverek a Valve újdonságát alkalmazzák.  A CS2 ticknél rövidebb frissítési architektúrájának köszönhetően a szerverek ismerik a pontos pillanatot, amikor a játékosok megkezdenek egy mozgást, leadnak egy lövést vagy gránátot dobnak. Ennek eredményeképp, a tick rate-től függetlenül, a mozgásod és lövéseid jobbnak érződnek majd, a gránátjaid pedig mindig ugyanúgy érnek földet. Ez persze csak a papírforma, a CS2 játékosok ennél sokkal árnyaltabb tapasztalatokról számoltak be az elmúlt hetekben.

Ezért lehet fura a lövés Counter-Strike 2-ben

Rengeteg videó felbukkant az elmúlt fél évben, ahol két dolgot láthattunk. Látszólag tökéletes célzással sem sikerült megölni az ellenfelet VAGY teljesen abszurd módon akkor is halt az ellenfél, ha valamiért nem voltunk pontosak. Egyik eshetőség sem a legjobb egy kompetitív játékban, ezért sokan az okokat keresték.

Több tényezős a történet. Egyrészt jól látható a fenti képeken, hogy a hitbox rengeteg esetben elcsúszik a valódi modellhez képest, főleg az utóbbi hetek frissítései után. A másik, rettentően zavaró tényező, ami megviccelheti a játékost, azok a tracerek, azaz a kilőtt lövedékek „követési” effektjei. Ezek sok esetben eltérnek a kliens és szerver között, erre sem érdemes alapozni. A két hiba együttes megjelenése pedig teljesen tönkre is teheti a játékélményt, hiszen látszólag mit sem ér a célzás. Remélhetőleg a Valve hamar javítja a hibákat.

Arpi

Korábbi cikkek

Megvan a Google kereséseknél a „tárolt változat?” – Megszűntették

2024.02.03. - Bizonyára te is gyakran használod a Google keresőt, hogy megtaláld a legmegfelelőbb oldalakat.…

5 óra telt el azóta...

Felejtsd el a Pokémonokat, már tölthető a Palworld Digimon mod

2024.02.03. - Nos, talán már hallottál arról, hogy a Palworld rajongók nem voltak elégedettek azzal,…

5 óra telt el azóta...

„Manipulálta a PlayStation 5”, ezért hajtott be a Mekibe

2024.02.03. - Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy bizony a videojátékoknak van hatása az elménkre,…

5 óra telt el azóta...

7 film, amiből döbbenetesen nagy botrány lett

Bódi Dániel 2023. 08. 02. - A filmkészítők élete sem játék és mese, főleg akkor…

7 óra telt el azóta...

Gyakori Gamer kérdések – Íme a leghülyébb vásárlói kérdések játékokról

Gábor János 2022.12.29. - A világháló messze legszórakoztatóbb tartalmai közé tartoznak a hülye kérdések, amelyek…

8 óra telt el azóta...

Ilyen a tökéletes nő és férfi a 3 legnagyobb képgeneráló AI szerint

Gábor János 2023.07.04. - Nem sok kétséget hagy a Bulimia Project kutatásának eredménye arról, hogy…

9 óra telt el azóta...