Tech/Tudomány

Az istenért sem kell az embereknek a Windows 11

2023.10.06. – Furcsa leírva látni a Windows 11-et, már csak azért is, mert fejben én már valahol az XP-nél leragadtam. Nem azért, mert ennyire idős lennék, de utoljára akkor foglalkoztam azzal, hogy milyen operációs rendszer fut a gépemen.

Emlékszem gyerekként mekkora törés volt számomra, amikor kiderült, hogy bizony a Windows 98 már kevés lesz és új vas után kell nézzek, ami elbírja a jobb szoftvert. Nos, azóta ez már úgymond természetessé vált, úgy frissítem az oprendszert, ahogy a gépházban dolgozó elemeket. Viszont már nincs az a „hype” az új Windows-rendszerek megjelenésekor, mint régen volt.

Ezt mi sem bizonyítja, hogy amikor leültem megírni ezt az anyagot, akkor realizáltam, hogy ‘hoppá, ugyan most a téma a Windows 11, de már voltak olyan pletykák, amik a 12-es szériáról szóltak”. És hát ez így is van, bizonyos források szerint akár már jövőre befuthat a Windows 12. Ami sajnos havidíjas is lehet…

A számok bűvöletében

Mikor megjelenik egy új operációs rendszer, bizony időbe telik, míg a felhasználók átállnak az új szisztémába. Ennek a legfőbb oka az, hogy igazából a PC-k hétköznapi felhasználására továbbra is tökéletes a régebbi kiadás. Mégis miért bajlódna bárki is a frissítéssel, ha a régi is elindul és a böngésző behozza a Netflixet, nem?

Ezért is olyan furcsa, hogy a Microsoft már a 12-es szérián dolgozik, mégis a statisztikák alapján az emberek az „ősidőkben” járnak.

A TechSpot figyelt fel arra a furcsaságra, hogy a Windows 10 és a 11 közötti átjárás nem éppen halad olyan gyorsan, mint azt előre várni lehetett. Két év alatt csupán csak a felhasználók 23,6%-a állt át az új rendszerre, ami annak tükrében, hogy jövőre jöhet egy még újabb, elég kellemetlen.

Sőt, ez a szám az elmúlt fél évben szinte nem is növekedett. A statisztikák szerint 2023 áprilisában 23,1%-os arányról vetettek számot, így hát azóta a felhasználók 0,5%-át sikerült csak frissítésre bírni.

A Windows 10 tehát még mindig gőzerővel hasít előre, 71,6%-át tudhatja magáénak a Windows-felhasználók csoportjának. Érdekesség, hogy a Windows 7 is a térképen van még, ám csak a maga 3,3%-ával.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Ezeken a horrorfilmeken garantáltan összefosod magad – a tudomány szerint

Bódi Dániel 2022. 08. 31. - Kétféle ember létezik a Föld kerekén: aki kőkeményen bírja…

13 perc telt el azóta...

Mutatjuk a Google Maps 56 legeszementebb, legviccesebb utcaképét

Bódi Dániel Az összes hibájával együtt is a Google Maps a világ egyik leghasznosabb és…

2 óra telt el azóta...

Mi az a PC bottleneck és hogyan kerülhetem el? – Így törekedj a tökéletes egyensúlyra

RP 2022. 07. 20. - Rengeteg közösségi oldalon vagy fórumon találhatunk olyan bejegyzéseket, melyekben a…

19 óra telt el azóta...

Így néznének ki a Harry Potter hősei pontosan a könyvek alapján

Bódi Dániel 2022. 07. 27. - Manapság már nem különösebben húzzuk fel a szemöldökünk egy-egy…

20 óra telt el azóta...

Ezektől Te is leteszed a hajad – A 10 legijesztőbb pillanat játékokban

Gábor János 2023.08.09. - Az, hogy valaki horrort akar csinálni, és az, hogy jól is…

20 óra telt el azóta...

Mi az a DLAA és mire jó? – Ezért érdemes ezt választanod a játékokban

RP 2023.08.09. - Az Nvidia már két évvel ezelőtt bemutatta a DLAA nevet viselő megoldását.…

21 óra telt el azóta...