Úgy tűnik, hogy miután Henry Cavill maga mögött hagyta Geralt szerepét, a Netflix egy újabb fantasy nagyágyút szeretne élőszereplős formába önteni.

2023.09.28. – Az utóbbi években a filmkészítők egyre szívesebben nyúlnak a videojátékokhoz, ami annak is köszönhető, hogy egyre több sikeres produkció jelent meg játékok alapján. A Netflix bizony büszke lehet arra, amit a The Witcher sorozattal elért, bár az utóbbi évaddal és Henry Cavill távozásával nem elégedettek a rajongók. Jöhet azonban az újabb fantasy adaptáció, a Baldur’s Gate alapján.

Úgy tűnik, hogy a Netflix a The Witcher után egy újabb fantasy sorozatot szeretne forgatni, a bevált recept alapján. A Giantfreakinrobot megbízhatónak mondott forrásai szerint hamarosan eladhatják a Baldur’s Gate játéksorozat élőszereplős adaptációjának jogait a Netflixnek. A Dungeons & Dragons Forgotten Realms világában játszódó BG 1998 óta kilenc videojátékot szült. A legutóbbi a BG 3, ami augusztusban és szeptemberben jelent meg több platformon.

Exkluzív értesülések szerint a Netflix tárgyalásokat folytat a Baldur’s Gate játéksorozat élőszereplős adaptációs jogainak megszerzéséről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Netflix BG projektje sorozat vagy film lesz-e, bár narratív szempontból az előbbinek lenne több értelme. A Baldur’s Gate és a Baldur’s Gate II remake-eit nem számítva a sorozat kilenc játékot és több mint egy évszázadnyi történetet ölel fel.

Az sem kizárt, hogy a stúdiót jelenleg nem nagyon érdekli, hogy a BG élőszereplős változata hogyan alakul majd, amíg a Netflix biztosítja a játék népszerűségét. Amikor a sorozat még nagyon ment, tömegével vették meg a The Witcher játékokat is. Persze Henry Cavill távozásának hírével úgy tűnik, a Netflix más babérokra kíván törni. Liam Hemsworth a tervek szerint átveszi a The Witcher főszerepét, de a rajongók reakciói alapján nem tűnik úgy, hogy lesz jövője.

Baldur’s Gate live-action

Egy Baldur’s Gate projekt live-action azonban érdekes filmes univerzumot hozhat létre. A BG játékok, akárcsak a Paramount Dungeons & Dragons: Betyárbecsület című filmje, a Dungeons & Dragons Forgotten Realms világában játszódnak. Amit tehát a Netflix tervez, technikailag ugyanabban a világban játszódna.

Ha a tárgyalások jól alakulnak, és az élőszereplős BG zöld utat kap, akkor csatlakozik az egyre növekvő videojáték-adaptációhoz. Az olyan filmek, mint a Sonic, a The Super Mario Bros. Movie vagy az Uncharted jól teljesítettek. Nem beszélve az olyan sorozatokról, mint a The Last of Us.

Ezt láttad már?

Magyarországon is drágul a Fortnite – Ennyivel ugrik a V-Buck ára

×