Olyan PlayStation játékok alapján készült, licencelt gyűjtői figurák vesznek oda egy értelmezhetetlen döntés miatt, mint a The Last of Us és a God of War.

2023.09.27. – A Gaming Heads játékszoborgyártó vállalat döbbenetes közleményben számolt be róla, hogy a Sony arra utasította: semmisítsen meg már legyártott, sőt, elővételben értékesített PlayStation figurákat. A meg sem indokolt döntés értelmében megy az olvasztóba egy csomó licencelt, gyűjtői ereklye, ami olyan PS-exkluzívok alapján készült, mint

  • a The Last of Us,
  • a God of War,
  • a Bloodborne,
  • a Sly Cooper
  • vagy a Ratchet & Clank.

Forrás: PlayStation

A The Last of Us Part II alapján tervezett Ellie figura, illetve néhány Jak 3 és GoW szobor mellett biztos, hogy sosem láthatjuk a TLoU Joel és Ellie diorámát sem. A Gaming Heads X-en közzétett bejelentése nem ad rá magyarázatot, hogy mi történt, de aligha békés szerződésbontásról van szó. A cég közzétette a PlayStation csoport kereskedelmi kapcsolatokért felelős vezetőjének, Judy Wardnak az elérhetőségeit, majd alá írták:

„őt kereshetitek a (most már törölt) megrendeléseitek és kifizetéseitek, illetve a pénzvisszatérítés ügyében”.

A sorok mögött komoly indulat rejlik, és át is tolják a felelősséget a PlayStation vezetőségére, szóval tényleg csúnya összeveszés lehet a háttérben. A vállalat közölte: 10 évig dolgoztak együtt a konzolgyártóval, és a korábbi jó kapcsolatukkal élve próbálták lebeszélni őket az ajándéktárgyak megsemmisítéséről. Nyilván nem sikerült.

„Tudják, hogy a kemény munkával megkeresett pénzeteket fizettétek ki olyan termékekért, amelyek már szállításra készen vagy gyártásban voltak. Sajnos, miután minden tőlünk telhetőt megtettünk, azt mondták, nem szállíthatjuk ki nektek” – magyarázza a Gaming Heads. „Mind emlékszünk a Sony PlayStation régi szlogenjére, hogy ők ‘A játékosokért’ vannak. A legutóbbi döntésükre tekintettel, amiről tudják, hogy hátrányosan érinti a gyűjtő közösség tagjait, akik hajlandóak többet költeni PlayStation árucikkeire, mint magára a konzolra, most már nem vagyunk benne olyan biztosak.”

Mindez nagyon szép kiállásnak tűnik a PlayStation gamerek mellett, de van egy kis bibi.

Nevezetesen az, hogy a gyűjtők nem a Sony vagy a PlayStation felületén és nem ennek a két vállalatnak fizették ki előre a játékszobrokat, hanem a Gaming Headsnek. Bár nem tudni, hogy mi történt a cégek között, a kommentelők szóvá teszik, hogy miért még nekik, a megrendelőknek kellene szaladniuk a pénzük után a Sonyhoz. Ahonnan nyilván vissza is pattintják majd őket a Gaming Headshez. Volt olyan hozzászóló, aki kerekperec azt írta, adócsalást gyanít, mert a megsemmisített termék leírható. Más azt kifogásolja, hogy miért a megrendelő a felelős azért, hogy a játékmanufaktúra előre kifizette a jogokat a Sonynak, anélkül, hogy teljesítette volna a megrendeléseket. Jogos kérdés.

Van egy olyan érzésünk, hogy koszosabb ez a sztori annál, amilyennek elsőre látszik, úgyhogy kibontottuk a popcornt és várjuk a fejleményeket. Ha lesz, ismét írunk róla.

Azért volt ma jó hír is a PS háza tájáról:

Kiszivárgott: ezeket a játékokat adják hozzá az alap PS Plus csomaghoz

×