Hiába a csoda hardver, ha a megjelenítő nem tudja átadni teljes mértékben az élményt. A legjobb gamer monitorokat vonultatjuk fel a bejegyzésben.

2023.09.27. Bármilyen megjelenítőt rácsatlakoztathatunk a gépre, de egy egyszerű, irodába szánt monitor nem biztos, hogy jó élményt ad játék közben. Limitált kontraszt, homályos mozgások és lassú képfrissítés jellemzi ezeket. Külön-külön is elvehetnek a játékélményből ezek a negatív tulajdonságok, hát még ha együttesen jelentkeznek. Szerencsére a gyártók az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek, rengeteg típus áll a potenciális vásárlók rendelkezésére. Nagy felbontású monitort keresel vagy inkább a képfrissítés a lényeg, netán ezek keresztezése? Mindegyik megoldható manapság, főleg, ha a pénztárca is megenged ekkora mozgásteret.

A PCWorld csapata az SSD-khez hasonlóan rengeteg monitort tesztelt az elmúlt évek során. A legutóbbi, pár napja frissített bejegyzésükben több kategóriára lebontva prezentálták is a legjobb választásokat. Érdemes ezek közül szemezgetni, ha biztosra szeretnénk menni.

Nézzük is a legjobb gamer monitorokat!

Alienware AW3423DW – Az igazi gamer mindenes

Kezdjünk is egy igazi bestiával. Az Alienware 34 inches megjelenítője szinte minden igényt kielégít. OLED panellel dolgozik, így a kontrasztra biztosan nem lesz panasz, ahogy a mozgások folyamatossága is garantált. 3440 x 1440-as felbontás jellemzi, melyhez combos videokártya is kell, ám, aki ebben, a 400 ezer forintos ársávban gondolkodik, annak bizony már rég RTX 4080 vagy 4090 pihen a gépben. A képfrissítést sem érheti panasz, hiszen 165 Hz-et is kisajtolhatunk a megjelenítőből. Nem túlzás azt mondani, hogy ez a világ egyik legjobb gamer monitora 2023 szeptemberében.

Dell G2724D – A legjobb budget választás?

Monitor

A Dell monitorja ideális lehet azok számára, akik ragaszkodnak a jó felbontáshoz és a képfrissítéshez, de nem akarnak 115 ezer forint fölé kerülni. A monitor IPS panellel rendelkezik, 1440p felbontással és a kötelező 165 Hz-es képfrissítéssel. Ez lehet most az arany középút azok számára, akiknek a 1080p kevés, de a 4K felbontást már nem hajtja ki a kártya. Hátrányok között emlegethetjük a 3.5 jack és az USB hiányát, ám ezen sokan túl tudnak majd lépni.

Asus TUF Gaming VG289Q

Monitor

Ha fontos a 4K felbontás, de megelégszel 60 FPS / 60 Hz-el is, akkor ne is nézelődj tovább. Az ASUS ezeket az igényeket kielégíti, miközben nem kell felárat fizetned a ki nem használt extra képfrissítésért. Sőt, akkor sem kell aggódnod, ha 60 FPS alá esel, hiszen a G-Sync/FreeSync besegít majd.

Acer Predator CG48 – A TV, ami monitor?

Monitor

Tévé méretű monitort keresel, de minden gaming funkcióra szükséged van? Az Acer megoldása erre nyújt kiváló megoldást. 48 inch képátmérő, OLED panel és 138 Hz képfrissítés jellemzi. A tévék legtöbbjétől az különbözteti meg, hogy USB-C és DisplayPort is található rajta, nem csak a HDMI merül fel opcióként. Az ára borsos, az OLED panelekért még mindig elkérik a pénzt.

Gigabyte M27QX – A 240 Hz bajnok

Monitor

A kompetitív játékokat kedveled? Akkor bizony neked a minél magasabb képfrissítést kell keresned a specifikációkban. A Gigabyte modellje a 240 Hz mellett 1440p felbontással is operál, így a képminőségre sem lesz majd panasz. 4K-ban amúgy is esélytelen lenne kihajtani ennyi FPS-t a modern játékokban, így ismét sikerült belőnie az arany középutat a cégnek.

Alienware AW2524H

Monitor

Egy igazi rétegtermék. Ennél a monitornál egyetlen egy dolog számít, a megjelenítés gyorsasága. Elképesztő, 500 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, melyet sok, kompetitív cím sem tud kihajtani. Nem véletlenül maradt 1080p felbontáson a monitor, hiszen a megfelelő FPS eléréséhez ez elengedhetetlen, illetve 24 inches méretben még teljesen emészthető is a FullHD.

Asus ROG Strix XG17AHPE – A hordozható monitor

Monitor

A végére egy igazi különlegességgel is készültek a PCWorld munkatársai. Egy 17.3 inches, FullHD monitorról beszélhetünk az Asus portfóliójából.  A hordozhatóság önmagában sem hangzik rosszul, ám a specifikációkat elolvasva hamar kiderülhet, hogy bizony a 240 Hz-es képfrissítés sem álom már. Az akkumulátor 3-4 óráig bírja egyhuzamban, így néhány CS:GO vagy Valorant meccset is lejátszhatunk a segítségével.

Te melyiket választanád?!

Az Nvidia megenyhült? – Így alakultak a videokártya árak szeptemberben

×