Máris vad elméletek látnak napvilágot arról, hogy mit jelent a Stranger Things – Chapter One címe – szerinted is egy nagy visszatérést jelez?

2022. 11. 07. – Megosztotta a Netflix, hogy mi lesz az első fejezet címe a Stranger Things 5. évadában. Ha minden onnan folytatódik, ahol abbahagytuk, és már nincs szükség drabálisan hosszú flashback-ekre, hogy elmagyarázzák honnan ered a minden rosszért felelős ősgonosz, akkor mire és kire/kikre utalhat a cím?

Forrás: Netflix

Bár a sorozat totálisan függővé vált rajongóinak úgyse lehetne elég elég hamar elkészíteni a folytatást, mi a legjobb esetben sem számítunk újabb betevő Stranger Things-adagra 2024 tavasza előtt. Ehhez képest viszont tényleg baromi hamar kezdtek el szivárogtatni…

 

A közönség persze jóelőre várta, hogy a hónap első hétvégéjén történni fog valami, hiszen Will Byers minden eseményt beröffentő eltűnése is november 6-ra esett, ami most már „hivatalos” Stranger Things Napként kezelendő. A Netflix a showrunner Duffer fivérek beleegyezésével épp’ ezért adhatta ki vasárnap az ötödik évad nyitó részének címét, ami a

The Crawl, vagyis „A kúszás” lesz.

A fanok persze – hogy, hogy nem – jóval többet vártak volna egy írógéppel pötyögött lapnál, de a készítőket sem ejtették a fejükre: jól tudták, hogy egy látszólag semmitmondó címecske mindennél hatásosabb gyújtózsinór. Valami olyasmi, ami nem felkavarja az állóvizet, hanem cunamit csinál belőle. A homályos információt persze azonnal felkapta az internet furcsább dolgokra fogékony része, szóval elkezdték keresni az összefüggést az 5. évad zárása és a most megosztott cím között – osztotta meg a ScreenRant.

Innen SPOILEREK jönnek…

… mi szóltunk!

A The Crawl sokak szerint egyértelmű utalás a 4. évadban ártatlanul megvádolt, majd hősi halált halt Dungeons & Dragons geek-re, Eddie-re, és annak visszatérésére.

Forrás: Netflix

A leggyengébb érv kedvenc hobbidíler karakterünk újraélesztése mellett az, hogy a Kúszás Eddie drámai visszamászását jelenti a Tótágasból. Más az Eddie übermetál gitáros jelenete miatt új reneszánszát élő Metallica dal-t és annak mondanivalóját („Gyere, kússz gyorsabban, Hódolj az Uradnak, Az életed elrohan”) hallják bele a címbe.

Persze nagyon sok elmélet van még, a D&D utalástól Max gyógyulásán át egy gyerek születéséig, viszont mindez nem lesz több találgatásnál, egészen addig, amíg az új évad fel nem kerül a Netflix-re. A forgatás csak valamikor jövőre kezdődik, szóval megerősítjük a fenti tippünket: erre még vagy másfél évig aligha fog sor kerülni…

Addig is bőven lesz mit nézned:

Végre a Netflix is megszerezte a világ legjobb háborús sorozatát

×