Gaming

Őrülten alapos GTA VI leak-dokumentum látott napvilágot

2023.09.19. – Ahogy zajlott a pereskedés, egyre több hivatalos részlet derült ki a GTA VI-szivárogtató hackerekről. Mint ismert, fiatal, autista srácokról van szó, akik a Lapsus$ digitális bűnözői csoport nevében lopták el a Rockstar Games szervereiről csaknem az összes elérhető videót és képet a fejlesztés alatt álló játékról. Sőt, a forráskódra is rátették a kezüket.

A BBC korábban beszámolt a hét hétig tartó, nemrégiben lezárult tárgyalásról is, amit egy londoni bíróságon tartottak. A vázolt történet alapján a két főkolomposnak szép hosszú bűnlajstroma van. Szedtek áldozatokat a Telegram közösségi alkalmazásban, illetve feltörték olyan telekommunikációs cégek hálózatát, mint a BT és az EE, akiktől négymillió dolláros váltságdíjat is követeltek az adatokért cserébe.

Talán a sztori legröhejesebb eleme, hogy a vádiratból az is kiderült, hogyan törték fel a Rockstar felhőjét. Ehhez olyan eszközöket használtak, mint egy okostelefon, egy Amazon Fire TV Stick, na meg egy billentyűzet és egér. Ennyi. Nem tudjuk, hogy ki felel a védelemért, de maradjunk annyiban, hogy hagyott némi rést a pajzson…

A dokumentum, ami mindent IS tartalmaz

Persze nem csak a hackereknek köszönhetünk leakeket. Kaptunk mi ilyen-olyan infót más forrásokból is, még úgy is, hogy a hivatalos fejlesztési folyamatról igazából még mindig nem tudunk semmit. A Rockstar annyit osztott meg a nagyérdeművel, hogy amúgy tényleg dolgoznak a GTA-sorozat hatodik epizódján. Nos, ezzel a rajongók igazából semmit sem tudnak kezdeni, viszont a vágyakozásnak nehezen lehet megálljt parancsolni. Pláne úgy, hogy a GTA V idén volt 10 éves szeptember 17-én. Á, és még PS3-ra és Xbox 360-ra jelent meg eredetileg…

Ha valaki nem bír magával, az „infószomját” most van mivel oltania, ugyanis egy fanatikus rajongócsoport előrukkolt egy masszív leakfüzettel. Minden megtalálható a dokumentumban, ami az elmúlt hónapokban, években kiderült a GTA VI-ról. A gyűjtésben oroszlánrészt vállalt a GTA VI subreddit felhasználócsoportja, na meg több GTA-s Discord-populáció is.

A füzet szó egyébként a szó legszorosabb értelmében értendő, a dokumentum 60 oldalasra sikerült, vagyis még csak azt sem állíthatnánk, hogy pár perces olvasmány.

Ha érdekel a „The GTA VI Document”, ERRE a linkre kattintva letöltheted a gépedre.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

2024.02.01. - Az összes vírustípus közül talán a spyware és a malware a legkellemetlenebb, amibe…

26 perc telt el azóta...

Az úgy erős! – Bugos volt a Warzone, mégis őt bannolták a meccsből

2024.02.01. - Egyszerűen nem lehet vitatni, hogy amióta csak megjelent a Call of Duty Warzone,…

27 perc telt el azóta...

SIESS! – Gyönyörű és iszonyú félelmetes horrorjátékra csaphatsz le ingyen

Bódi Dániel 2024.02.01. - Néhány napja kezdetét vette a GoG évi első nagy játékakciója, ahol…

1 óra telt el azóta...

Zene füleinknek! – Külön Gitárkontroller érkezik a Fortnite Festivalhoz

2024.02.01. - A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a…

1 óra telt el azóta...

Kiszivárgott: ennyire dögerős chip kerülhet az iPhone 16-ba

Gábor János 2024.02.01. - Az új iPhone termékcsaládba kerülő chip annyira gyors lesz, hogy már…

3 óra telt el azóta...

Para és INGYENES – Már tölthető az új Silent Hill játék PlayStation 5-re

2024.02.01. - A Silent Hill egy olyan játék, ami számtalan rajongó számára egy kihagyhatatlan klasszikus.…

4 óra telt el azóta...