A népszerű Witcher játékok mögött álló stúdió kicsit beavatta a rajongókat abba, hogy hány fejlesztő dolgozik a sorozat következő részén.

2023.08.31. – Ha már régóta vársz egy új The Witcher játékra, akkor szerencséd van. A CD Projekt Red megerősítette, hogy már javában folyik a negyedik rész fejlesztése. Ez persze annak köszönhető és azzal jár, hogy a Cyberpunk 2077 munkálatai szép lassan lecsendesednek.

A CD Projekt RED az elmúlt időszakban nagyon sokat foglalkozott a Cyberpunk 2077 felújításával és a Phantom Liberty kiegészítővel, ami szeptember 26-án végre megérkezik. Így a fejlesztés fókusza szép lassan átvándorolhat egy másik játékra, ami gyaníthatóan hatalmas hype-ot kap majd. A CD Projekt Red legfrissebb, 2023-as pénzügyi adataiból kiderül, hogy a The Witcher 4, más néven Polaris fejlesztése már 2022 decembere óta tart.

Az új The Witcher játékon már közel 260 fejlesztő dolgozik.

Cyberpunk vége

Nemrég Adam Kicinski, a CD Projekt Red vezérigazgatója nem titkoltan kijelentette, hogy a Cyberpunk 2077-en dolgozók többsége szeptembertől a The Witcherre áll majd át. A Cyberpunk legújabb kiegészítője persze még sok ember érdekelhet majd, de a fejlesztés fókusza házon belül máshová kerül át.

„A döntés tulajdonképpen már megszületett. Ahogy azt már régen bejelentettük, nem fogunk második vagy harmadik Cyberpunk 2077 DLC-t készíteni. Ez a játék egyetlen bővítménye, és ennek semmi köze a számokhoz” – mondta Kicinski.

„Ez egy technológiai döntés. Ez az utolsó alkalom, amikor a Red Engine-en dolgozunk, legalábbis egyelőre. Belátható időn belül már az Epic Unreal Engine-jén dolgozunk majd” – tette hozzá.

The Witcher 4

Ami a legjobb hír viszont, hogy a Polaris a tervek szerint egy vadonatúj Witcher játéktrilógia első része lesz. A korábbi Witcher játékok figyelemre méltó kereskedelmi sikernek bizonyultak, a Witcher 3-ból a megjelenés óta több mint 50 millió darabot sikerült eladni. A CDPR most arra törekszik, hogy ezt a sikert kihasználva egy újabb izgalmas és akciódús játéktrilógiában teremtse újra a Witcher-univerzum lenyűgöző varázsát. Ennek a kezdete lesz a Polaris, avagy a The Witcher 4.

Bíztató, hogy a CD Projekt Rednek sikerült egy ilyen nagy és elkötelezett fejlesztőcsapatot összehoznia a következő címhez. Összehasonlításképpen a sokat dicsért Witcher 3 fejlesztőcsapata 240 emberből állt. A stúdió döntése, hogy még nagyobb csapatot állít össze a Polarishoz, azt mutatja, hogy felül akarják múlni a korábbi részek színvonalát. Bár egy játék sikere nem csak a fejlesztőcsapat méretén múlik, egy nagyobb csapat nagyobb eredményt tud elérni.

A játékosok egy része persze óvatosan lelkes most, tekintve a CD Projekt RED elmúlt viharos éveit. A Cyberpunk 2077 megjelenése miatt durva kritikákat kaptak, mivel a játék szörnyű állapotban jelent meg. Bár a stúdió megpróbálta visszaszerezni a rajongók bizalmát a rengeteg frissítéssel, sok játékos még mindig óvatos. A CDPR reméli, hogy mindhárom közelgő Witcher játék hat éven belül megjelenhet.

Egyelőre tehát nincs The Witcher 4 megjelenési dátum. Reméljük, érdemes várni rá.

Ezt láttad?

Radics Peti mégis lenne a Shrek 5 szinkronhangja, de csak akkor, ha…

×