Összességében talán ez az első olyan FIFA, amiben félelmetes mennyiségű 99-es lappal látott el minket az EA Sports.

Összességében talán ez az első olyan FIFA, amiben félelmetes mennyiségű 99-es lappal látott el minket az EA Sports. Ezt egyébként már az év elején jelezték a felhasználók, hogy talán konzervatívabban kellene bánniuk a fejlesztőknek a lapok összértékeivel, mert túlságosan gyorsan haladtunk felfele a ranglétrán. A végeredmény előrejelezhető volt, már a Team of the Year során is 98-as lapokkal flangálhattunk. Ha tehát valakinek volt bőven Coinja, vagy szerencsés volt, akár 2-3 End Game kártyát is birtokolhatott január elején.

Ez azért vicces, mert akkor még bőven éles a játékciklus, nyárra szokott kifulladni minden verzió, ám az is azért, mert a fejlesztők is ellazulnak, s szinte mindent ingyen adnak már. Ez történik most is a FUTTIES promó alatt, a 84×10-es SBC lényegében ki tudja nekünk forgatni az összes lapot, amit csak akarunk, nekünk nincs más dolgunk, mint türelmesen teljesítgetni azokat. Sőt, még erre naponta jön pár 85×10, vagyis nincs olyan SBC exkluzív kártya, amit ne tudnánk megszerezni magunknak pár órányi kattintgatás után.

Kíváncsi voltam, hogy a bevezetőben említett temérdek 99-es lap egészen pontosan milyen kezdőt eredményezne. Fontos tudni, hogy a FIFA 23-ban először, minden lap minimum tudja azt, amit a kártyára ráírt az EA Sports. Korábban még romlottak is a statok, hogy ha nem volt összhang, vagy nagyon rossz pozícióban játszattunk játékosokat, ám ez már nem létezik. Csak és kizárólag javítani tudunk egy lap teljesítményén Chemisty Style kártyákkal, na meg a megfelelő pozíciókkal. Így tehát egészen jó lehetőségeink vannak csapatot építeni, ha nem zavarnak minket a kis sárga felkiáltójelek.

Jelenleg 12 darab 99-es lapja van a játéknak, vagyis a fent is látható keret bármikor pályára küldhető bármilyen formában. Azzal nem töltöttem időt, hogy a lehető legideálisabb kezdőt állítsam össze, de ha ilyesmivel is foglalkoznék, valószínűleg Matthaus és Zidane, esetleg De Bruyne lennének a középhátvédek, a középpályán pedig Mbappé, Ronaldo, na meg az előbb említett hármasból az egyik dolgozna. Sajnos 99-es védőt nem kaptunk az EA-től idén, így a szélső védők és a középpályások „csak” 97-esek, vagy 98-asok lehetnének, ha még az összhangot is figyelembe akarjuk venni.

Emlékszem még arra az időre, amikor kuriózum volt 99-es lapot szerezni, nos ez már közel sem így van ma már!

Ezt olvastad már?

Baj lehet a GTA VI-tal: a leleplezés küszöbén lép le a Rockstar zsenije

×