Lassan, de biztosan egy teljesen új Tomb Raider-filmsorozat érkezik, ezért mi most összeszedtük azt a hat tehetséges színésznőt, akik tökéletes Lara Croftok lennének.

A cikk 2022. augusztusában íródott:

2022. augusztusának elején a Tomb Raider megfilmesítésének jogain éveken keresztül tétlenül üldögélő MGM elveszítette Lara élőszereplős jogosítványát, így az újra szabadon kikölcsönözhetővé vált. Állítólag a stúdiók bucira is verik érte egymást, a filmes cicaharc pedig egyben azt is jelenti, hogy biztosan nem fog folytatódni az Alicia Vikander főszereplésével megkezdett, a Crystal Dynamics 2013-ban indított soft-reboot trilógiáján alapuló film.

Ezt mondjuk sokan egyáltalán nem bánják, hiszen Vikander Larája sem volt túlságosan meggyőző, sem pedig a forgatőkönyvírók fércmunkája, akik annak ellenére sem tudtak összehozni egy épkézláb sztorit, hogy lassan már 30 évnyi alapanyag áll hozzá rendelkezésre. Most azonban lehet örömködni, mert, ha a filmes jogok végül új gazdára találnak, akkor egy új, a sorban a harmadik Lara Croftot üdvözölhetünk majd a játékadaptációk egyre szélesebbre nyúló palettáján.

Nagy is most emiatt az izgalom, hiszen nem minden nap lehet valakiből az egyik legikonikusabb videojáték, vagyis a Tomb Raider főszereplője. Edgar Wright, angol rendező, producer és forgatókönyvíró például egy pillanatra azt hitte, hogy Aubrey Plaza lett az új kalandornő, aki az új filmjében, az ‘Emily, the criminalban’ hasonlóan néz ki, mint Lara.

De nem, nem ő lesz az új Lara Croft. Sőt, erre a kérdésre valószínűleg nagyon sokára fogunk választ kapni, az azonban biztosra vehető, hogy Angelina Jolie és Alicia Vikander után egy újabb szerencsés színésznő bújhat a legendás játékhős bőrébe.

No de ki lenne a tökéletes Lara Croft?

Erre a kérdésre keressük a választ ebben a cikkünkben is, amiben elhoztam hat olyan potens színésznők, akiket személy szerint a legjobb választásnak tartok a kincskereső régészlány szerepére.

1. Daisy Ridley

Legfontosabb munkája: Star Wars új trilógia – Ébredő Erő, Az utolsó jedi, Skywalker kora – Rey Skywalker

Ezért lenne jó Lara Croft: Daisy Ridley a Disney által újraindított Star Wars egyik legüdébb színfoltja volt. Ugyanakkor egy újabb erős női karakterrel is gazdagította a messzi-messzi galaxist, amit sajnos még ő sem volt képes megmenteni. De lelke rajta, megpróbálta, és egyben bizonyította, hogy bizony bőven van még mit kiaknázni benne.

Ridley tökéletesen hozza az erős női karaktert, sőt, az újabb Star Wars-mozikból tudjuk, hogy a törékeny lányból túlélő harcossá váló átalakulást is briliánsan, zsigerből képes eljátszani. Ha az új Tomb Raider-filmek is ezt az utat adaptálják, akkor ő bizony remek választás lehet.

2. Rose Leslie

Legfontosabb munkája: Trónok Harca – Ygritte

Ezért lenne jó Lara Croft: A színésznőt a legtöbben a Trónok harcából ismerhetik, bár nemrég az ‘Az időutazó feleségében’ is láthattuk, mint főszereplő. Az HBO fantasy sikersorozatának egyik közönségkedvenc karaktere lett, ami egyáltalán nem meglepő. Rosie egyszerűen a nézőket is pont úgy bűvölte el, mint a semmit sem tudó Havas Jont.

Ygritte egy kifejezetten erős, domináns nő, aki nem félt kimondani, amit gondol, megéli az érzéseit, és simán harcba száll egy férfival – akit aztán le is győz. A színésznő egész lényét áthatja a magabiztosság, ami valljuk be, egy különféle – sokszor földöntúli – kalandokba keveredő, kigyurmázott férfiakat leverő kalandornőnek is előnyére válhat.

3. Emma Mackey

Legfontosabb munkája: Szexedukáció – Maeve Wiley

Ezért lenne jó Lara Croft: Emma egy viszonylag friss szereplője a mainstream szórakoztatóiparnak, aki 2019-ben a Szexedukáció című nagysikerű Netflix-sorozatnak köszönhetően vált ismertté. Azóta ugyan nem mondhatni, hogy felvetik a filmes szerepek, de azért panaszkodnia sem nagyon kell, hamarosan ugyanis Margot Robbie oldalán győzheti meg ismét a közönséget a Barbie-moziban, de az Emily című történelmi dráma címszerepében is láthatjuk.

Emma egyszerűen tökéletes Lara Croft lenne, aki nemcsak megjelenésében, de kiállásában és habitusában is hihetetlen meggyőzően hozná a rettenthetetlen régész szerepét. Megjelenésében is sokban hasonlít Angelina Jolie-ra, így sokaknak már csak ezért is nagyon tetszene, míg a filmesek a fiatal korából adódóan hosszú évekig tartó filmsorozatot tudnának rá építeni.

4. Amber Midthunder

Legfontosabb munkája: Prey (Préda) – Naru

Ezért lenne jó Lara Croft: Amber ugyan elég fiatal színésznő, egyáltalán nem számít rutintalannak. Sokan a frissen debütált új Predator-filmből ismerhetik, bár a karrierje egészen 2001-ig követhető vissza – pár évvel ezelőtt például a Marvel Légió sorozatában is komoly szerepet játszott.

Amber bizonyította, hogy még egy Ragadozóval is simán elbír, ami azért egy Arnold Schwarzeneggernek is komoly erőfeszítésébe került. De nem csak ez derült ki: Amber azt is megmutatta, hogy egy tehetséges színésznő, aki a legkeményebb női karaktereket is kisujjából kirázza – talán, mert ő is pont ilyen. Ez a fajta hitelesség pedig Lara szerepében is kifejezetten jól jöhet, amibe nem olyan nehéz beleképzelni.

5. Millie Bobby Brown

Legfontosabb munkája: Stranger Things – 11

Ezért lenne jó Lara Croft: Ha a stúdió, amelyik végül lecsap a Tomb Raider megfilmesítésének jogaira, úgy dönt, hogy egy egészen fiatal Lara történetét szeretnék elmesélni, akkor Millie Bobby Brownnál aligha lehetne jobb választásuk. Millie egy végtelenül tehetséges és ambiciózus színésznő, akire tökéletesen ráillene a Lara-jelmez, a korából adódóan pedig szinte biztosan mond is neki valamit a játéksorozat neve.

6. Alexa Demie

Legfontosabb munkája: Eufória – Maddy Perez

Ezért lenne jó Lara Croft: Alexa Demie nem feltétlenül az ismertebb színésznők sorát gyarapítja, hiszen az Eufóriáig jellemzően csak kisebb mellékeszerepekben lehetett őt látni, melyek egyike sem volt annyira erőteljes, mint Maddy karaktere.

Alexa ugyanakkor egy nagyon kemény csaj, a szó legszorosabb értelmében: egy droglaborral szemben nőtt fel elég viharos családi viszonyokban, így elég korán megszökött otthonról. A suliban sokat bántották, de ő ennek ellenére is tántoríthatatlan volt, így nemcsak elkezdett színészkedni, de még egy saját, eléggé nagy sikereket elért napszemüveg márkát is létrehozott.

Alexa egyszerűen lehengerlő, ellentmondást nem tűrő kisugárzással bír, amitől tulajdonképpen rettenthetetlen ereklyevadász lehetne. Külsőségekben pedig eléggé beletrafálnának, hiszen nemcsak az Angelina Jolie-féle Larát, hanem a kimondottan a Tomb Raider-játékokról mintázott ‘Elveszett ereklyék fosztogatói’ Sydney-jét ~ azaz Laráját is tökéletesen meg tudná idézni.

Személy szerint én két színésznőt tartok több mint tökéletes Larának: Alexa Demiet és Amber Midthundert. Ha mindkettejük elmenne egy Tomb Raider castingra, akkor Amber egyértelmű előnyben lenne, hiszen már van akciófilmes tapasztalata, fiatal is, és a Prey sikerének köszönhetően eléggé jó neve lett. Ezzel szemben Alexának hatalmas kiugrási lehetőség volna, míg jellemében és kinézetben is egyszerűen fantasztikus Lara Croft lehetne.

Szerinted ki lenne a legjobb új Lara Croft? SZAVAZZ!

Poll

Na és ezt már olvastad?

Ez a 8 kőkemény filmes karakter simán elpicsázná a Predatort

 

 

×