Angus Cloud, aki leginkább az HBO „Eufória” című sorozatában Fezco „Fez” O’Neill szerepéről ismert, hétfőn elhunyt a kaliforniai Oaklandben.

2023.08.01. – Sajnos ma egy szomorú hírt kell közölnünk, ami különösen azok számára lesz felfoghatatlan, akik ismerik az Eufória című HBO filmsorozatot. Nemrég a Variety is beszámolt róla, hogy az oaklandi tűzoltóság jelentése szerint amikor a bejelentés után kiértek, akkor a színész, Angus Cloud már elhunyt. A halál oka egyelőre ismeretlen, továbbra is folyik a nyomozás az ügyben.

„A legnehezebb szívvel kellett ma búcsút vennünk egy hihetetlen embertől” – áll Cloud családjának közleményében.

„Művészként, barátként, testvérként és fiúként Angus sok szempontból különleges volt mindannyiunk számára. Múlt héten eltemette az édesapját, és küzdött ezzel a veszteséggel. Az egyetlen vigasz, amit tudunk, hogy Angus most újra együtt van az apjával, aki a legjobb barátja volt. Nyíltan beszélt a mentális betegséggel folytatott küzdelméről, és reméljük, hogy halála emlékeztető lehet mások számára, hogy nincsenek egyedül, és nem kell egyedül, csendben küzdeniük ezzel a problémával” – tették hozzá.

„Reméljük, hogy a világ emlékezni fog rá a humora, a nevetése és mindenki iránti szeretete miatt. Kérjük, hogy ezúttal tartsák tiszteletben a magánéletét, mivel még fel kell dolgoznunk a megrázó veszteséget”.

Cloud az HBO Emmy-díjas tinidráma-sorozatában, az „Euphoria”-ban Fez szerepében vált ismertté. A sorozat első két évadában főszereplő volt. További színészi munkái közé tartozott a „The North Hollywood” (2021) és a „The Line” (2023).

Nemrég Melissa Berrera ellenfeleként kapott szerepet a Universal Pictures új horrorfilmjében, amelyet Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett, a „Sikoly 6” rendezői készítettek. Cloud emellett különböző klipekben is szerepelt. Tavaly a Variety éves Power of Young Hollywood rendezvényének egyik díjazottja volt, ahol felidézte, hogy az utcáról hívták be, hogy az „Euphoria” című filmben szerepelhessen. Cloudnak ez a szerep volt az első színészi munkája.

„Hihetetlenül szomorúan értesültünk Angus Cloud haláláról” – áll az HBO közleményében. „Mérhetetlenül tehetséges volt, és az HBO és az Euphoria család szeretett tagja. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki barátainak és családjának ezekben a nehéz időkben”.

Conor Angus Cloud Hickey néven született, az Oaklandi Művészeti Iskolába járt az „Euphoria” sztárjával, Zendayával együtt, és az „Euphoria”-ban akkor kapott szerepet, amikor egy brooklyni étteremben dolgozott. 25 éves volt.

Nyugodjon békében!

×