Interaktív térképre került a Bethesda sci-fi játéka: valóban röhejes méreteket ölt, ami egyszerre jó és rossz hír is lehet.

2023.07.26. – Vajon képes lesz bárki bejárni a Starfield teljes térképét? Egy frissen kikerült interaktív map alapján szinte kizártnak érezzük, hogy a Bethesda játékában bárki is eléri majd a 100 százalékos teljesítést. A fejlesztő nagy dolgokat ígért a vadonatúj IP-hez, és bár a rajongók többsége izgatott, sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy teljesíteni tudja-e a hozzá fűzött reményeket – különösen a teljesítmény és a hiba nélküli játékmenet tekintetében.

Forrás: Bethesda

A Gaming Bible az eddig információk alapján arra a következtetésre jut, hogy a galaxis korábban bejelentett 1000 bolygójának mindegyike (tehát egyenként) nagyobb térképet fog tartalmazni, mint az egész Skyrim. A játékosok saját tervezésű űrhajóval fedezhetik fel az egyes bolygókat, felélhetik azok természeti kincseit, találkozhatnak a helyiekkel vagy építhetnek maguknak bázist.

Oké, de ténylegesen mekkora a terep?

A Starfield Navigator az eddig hozzáférhető játékelőzetesek és megadott adatok alapján hetekkel a megjelenés előtt rekonstruálta a játék csillagrendszereit (amelyekből úgy 100 darab lesz) és a benne található ezer bolygó várható elhelyezkedését. Aztán az egészet rátették egy interaktív térképre. Ugyanitt részletesen leírják, hogy a lenyűgöző, aprólékos munkát iszonyatos mennyiségű számítással, különböző algoritmusokkal és egy 3D rekonstruálásra képes szoftverrel végezték el.

És az eredmény magáért beszél.

A Starfield világa a látottak alapján tényleg annyira óriási, hogy várhatóan még gyorsutazással is egy örökkévalóság lesz bejárni. A Bethesda RPG-je szeptember 6-tól válik elérhetővé, Xbox Series X/S konzolokra és PC-re.

Már ha nem lesz gond a hozzáféréssel:

Valami baj van a Starfielddel: egymás után törlik az előrendeléseket!

×