Gaming

Gamer recept: Így készíts olyan pizzát, mint ami az új Zeldában van

2023.07.20. – Való igaz, hogy néha igen ínycsiklandozó ételeket képesek a videojátékokban bemutatni, gondoljunk csak a Final Fantasy 15 gyönyörűen tálalt kajáira. Nemrég egy rajongó annyira éhes lett a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom játszása közben, hogy a játékban található ételektől inspirációt véve maga is főzni kezdett. Sőt, a játékban található pizza receptjét is megosztotta másokkal.

Ahogy a Breath of the Wildban, úgy a Tears of the Kingdomban is számos recept áll Link rendelkezésére. A legtöbb hyrule-i recept nem csak az HP-t állítja vissza, de olyan buffokat is adhat Linknek, mint a gyorsabb futás és a nagyobb ellenállás egyes veszélyekkel szemben. Link egyszerű ételeket is készíthet a játékban, de például még pizzát is.

Egy Zelda-rajongó a valóságban is megsütött egy hyliai ételt.

A Youtube-on a Crude Culinary csatorna egyik tagja egy valóságos Hylian Tomato Pizza-t készített. A játékban a Hylian Tomato Pizza a 107-es receptként szerepel, amihez egy Hylian Paradicsomra, egy szál Tabantha Búzára és egy darab Hateno Sajtra van szükség. Hús adható a pizzához, hogy Link számára további HP-t biztosítson, de más hozzávalók használata más ételt eredményez. A Crude Culinary verzióból így kihagyták a húst, megmaradtak a házi paradicsomszósz használatánál, és a Hateno sajt helyettesítésére mozzarella sajtot választottak.

 

A Crude Culinary receptje szerint a pizzát néhány szeletelt paprikával, fekete olajbogyóval és egy szeletelt, frissen szedett, házi paradicsommal koronázták meg. Bár a Tears of the Kingdom egyes ételei egyedi módon is elkészíthetők, a Hylian Tomato Pizza egy hagyományos főzőedényben készül. A hozzászólásokban a Zelda-rajongók igen csak megköszönték a receptet.

Bár néhány játékban vannak gusztustalan ételek is, a Hylian Tomato Pizza nem tartozik közéjük. Neked melyik a kedvenc videojátékos kajád?

Ezt láttad?

DV

Korábbi cikkek

Megjelent egy remek Csillagkapu-játék a Steamen, amit ingyen kipróbálhatsz

Bódi Dániel 2024.02.04. - Hiába adja magát a Csillagkapu hatalmas univerzuma, a játékfejlesztők nem különösebben…

9 óra telt el azóta...

Ezzel a Warzone fegyverrel apríts a Season 1 utolsó napjaiban

2024.02.04. - A Warzone és Modern Warfare III második közös szezonja február 7-én érkezik a…

11 óra telt el azóta...

Mostantól gyerekjáték lesz feltelepíteni a Windows nyílt forrású klónját

2024.02.04. - A ReactOS egy nyílt forrású projekt, melynek célja, hogy egy mikrokernel alapú, a Windows NT, Windows 2000 és  XP alkalmazásaival és drivereivel kompatibilis operációs…

11 óra telt el azóta...

Korábban jöhet a legígéretesebb Star Wars-játék valaha, mint gondolnád

Bódi Dániel 2023.02.04. - A Star Wars Outlaws nem csak az utóbbi, hanem úgy en…

11 óra telt el azóta...

Majdnem kivették a Counter-Strike 2 alap funkcióját a fejlesztés során

2024.02.04. - A 2023-as év hatalmas vízválasztó volt a Counter-Strike széria életében. A CS:GO 2012-es…

12 óra telt el azóta...

Tényleg teljesen hangtalan Nvidia kártyával készül az egyik gyártó

2024.02.04. - Az Nvidia mostanra végzett a januári kiszórással. Az elmúlt időszakban megérkezett az RTX…

12 óra telt el azóta...