Az eredetileg 1997-ben megjelent Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II most Unreal Engine-ben éled újjá, ráadásul teljesen ingyenesen letölthető.

2023. 02. 20. – Azok számára talán, akik a 90-es években már javában játszottak számítógépes játékokkal, ismerős lehet a Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II. Az 1997-ben megjelent FPS-játék sokak kedvence lett, köszönhetően a LucasArts fejlesztésének. Nem véletlen az sem, hogy a játékot később, 2009-ben újra kiadták Steamen, majd 2015-ben a GOG-on.

A történet egy évvel A Jedi visszatér című film után játszódik, és Kyle Katarnt, az Új Köztársaságnak zsoldosát irányítjuk, aki felfedezi kapcsolatát az Erővel és „A Jedik Völgyével”, egy ősi erőforrással. Mivel apját évekkel korábban meggyilkolták, Katarn elindul, hogy szembeszálljon apja gyilkosaival, és még előttük megtalálja a Völgyet.

Megjelenésekor a Jedi Knightot a kritikusok elismeréssel fogadták, és minden idők egyik legjobb videojátékaként emlegették.

Nos, a játék most felújított formában újra elérhető, ráadásul ingyen.

 

Bár a játék eredeti verziója természetesen hivatalosan elérhető, egy rajongó, Ruppertle úgy döntött: szeretné valamivel jobb látványban élvezni a játékot. Így maga kezdte el felújítani Unreal Engine segítségével. A játék így sokkal összetettebb, látványosabb és szebb lett.

„A cél az volt, hogy újraalkossam az egyik kedvenc gyerekkori játékomat, miközben megtartottam az alap stílusát, a gameplay-t és az élményt” – írta a készítő.

Közel 3 évnyi fejlesztés után a projekt végre elérkezett arra a pontra, hogy végre bárki számára kipróbálható legyen. A projekt azonban még nem teljes, Ruppertle folyamatosan dolgozik rajta. Most az 1.0-ás verzió érhető el, ami tartalmaz 2 hivatalos pályát az eredeti játékból, 4 survival szintet, Sandbox módot, 3D modellnézegetőt, és még néhány extrát.

Ha szeretnéd az alkotót támogatni, vagy a játékot letölteni és kipróbálni, akkor kattints ide!

Jó szórakozást!

Ezt láttad már?

Döbbenet: A töltőképernyők loading-csíkja egy hatalmas nagy kamu

×