Kifejezetten pozitív trendet olvashatunk le.

2023.07.06. – A Rainbow Six Siege az elmúlt időszakban ismét több oldalról megközelítette a csalókérdést. Manapság már nem csak a WH/Aimbotos felhasználóktól kell tartani, egyre jobb megoldásokat találnak ki a rosszakaró felhasználók is. A játék konzolos változatában nem támogatott sem az egér, sem pedig a billentyűzet. Külsős eszközök megvásárlásával azonban gond nélkül használhatták ezeket a beviteli eszközöket is a „csalók”, jelentős előnyre szert téve.

 

Az AI a csalások terén is utat tört magának, egyre jobban el tudják fedni a csalások tipikus hibáit a programozók. FPS játékoknál szintén kiemelendő lehet még a hardveres eszközök használata (pl. Raspberry Pi vagy Arduino vezérlők), melyet a mostani címek közül a Valorant Vanguardja detektál a legjobban. A Ubisoft azonban kifejezetten üdítő információkat osztott meg a minap.

Úgy tűnik, hogy sikeres volt a legutóbbi tisztogatás!

Áprilisban élesedett a Mousetrap, azaz az egércsapda nevet viselő megoldás. Ez a konzolos egér + billentyűzet felhasználókat igyekezett kiszűrni. A fenti diagram alapján nagy sikerrel teszi ezt, -73%-kal kevesebb ilyen csalóba futhatnak bele a játékosok Xbox és PlayStation platformon. Szintén kiemelendő lehet még:

  • A ‘QB’ nevet viselő megoldásuk több mint 10000 csalót rakott ki a szerverekről, miközben a csalások gyártóinak dolgát is megnehezíti folyamatosan
  • A toxikus, trollkodó játékosokra is sokkal jobban ugrik a játék védelme

Azt is elárulták, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő hónapokban:

  • Új játékos ajánlási rendszer érkezik
  • A Reputation rendszert folyamatosan fejlesztik majd
  • A konzolosok megkapják a PC-n már éles Privacy Mode-ot
  • A Ranked követelményei is átalakulnak majd, hogy kevesebb smurf lephesse el a szervereket

Igazságosabb meccsek, sok javítás – Megérkezett a Rainbow Six Siege Y8S2.2

×