Egy tehetséges játékfejlesztővel lett kevesebb a világ.

2023.07.06. – Tragikusan korán, mindössze 40 éves korában elhunyt a Ubisoft egyik vezető fejlesztője, Emile Morel, aki nemrég vette át a Beyond Good and Evil 2 kreatív igazgatói posztját – írta meg a szomorú hírt az amerikai IGN.

Morel mára egy játékipari veteránnak számít, aki 19 évvel ezelőtt az Eden Games fedélzetén csatlakozott be a játékfejlesztés izgalmas világába, ahol többek között olyan neves játéksorozatok részeinek készültében vette ki a részét, mint az Alone in the Dark vagy a Test Drive Unlimited 2. Morel ezután 2009-ben lépett a francia kiadó és játékfejlesztő fedélzetére, ahol a The Adventures of Tintin, és sok más mellett a Rayman Legends születésében segédkezett.

A Kotaku korábbi cikke szerint a tapasztalt szakembert februárban tették meg a hányattatott sorsú, immáron már 15. fejlesztési évét taposó Beyond Good and Evil 2 kreatív igazgatójának, aki akkor Jean-Marc Geffroy-t váltotta. Morelt az egész szakma egyként gyászolja, akitől a kollégái megható posztokkal emlékeznek a közösségi médiában.

Nyugodjék békében!

×