Egy mesterséges intelligencia elképzelte, hogyan néznének ki a népszerű szitkomok főszereplői bébiként.

2023.07.03. – Amióta a képgenerálásra képes mesterséges intelligencia a nagyközönség számára is elérhető, azóta születnek vicces vagy érdekes képgalériák, melyekben olyan formában láthatjuk viszont a kedvenc kitalált karaktereinket, ahogyan korábban még sosem.

Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy ötlet és elképzelés volt egy csomó, de azok nem olyan rajongók fejében ötlött fel, akik művészi tehetségük révén képesek is lettek volna vizuális formába konvertálni őket. A generatív AI megjelenése azonban mindent megváltoztatott, és most már azok is megmutathatják nekünk a korábban csak a képzeletükben létező dolgokat, akik nem tudták lerajzolni, lefesteni, vagy nem értettek a Photoshophoz, esetleg valamilyen más képalkotó szoftverhez.

Ezek az emberek azóta közösségekbe szerveződve cserélnek ötleteket, osztják meg az alkotásaikat, melyek között a napokban egy érdekes új divathullám látszik végigsöpörni: a bébisítés. Ez pontosan azt jelenti, aminek hangzik: fogják a híres sorozatok még híresebb szereplőit, majd a mesterséges intelligenciával a babakorba fiatalítják őket, de lehetőleg úgy, hogy a jellegzetes karakterisztikájuk megmaradjon, felismerhetőek legyenek.

Bár egy csomó ilyen galéria készült, én most csak kettő kifejezetten jól sikerültet mutatnék meg, a Red Orbit által kiszúrt Agymenőket és Jóbarátokat. A két máig népszerű szitkom főszereplőit kifejezetten jól sikerült babává konvertálni, aminek ugyan sok értelme és haszna nincs, jót derülni viszont lehet rajtuk. Másik érdekes aspektusa a dolognak, hogy milyen remek munkát végeznek a képgenerátor AI-k, melyek amellett, hogy egyre profibb dolgokra alkalmasak, potenciális veszélyt jelent grafikusok milliói számára.

Ezért bár valóban remek dolog, hogy már azok is digitális vászonra festhetik a fantáziájukat, akiknek erre semmilyen lehetőségük és képességük nem volt, de ezzel együtt nagyon súlyos problémákat is okozhat, ha valóban leváltja a humán munkaerőt…

Big Bang Theory – Agymenők

Sheldon Cooper – a sorozat egyik legimádottabb karaktere, az autista kutatózseni, aki bár sokszor a barátai agyára megy a szokásaival, egy percig sem lehet őt ezért nem szeretni. Jim Parsons számos díjat és elismerést zsebelt be az alakításáért, aminek köszönhetően Sheldon egy saját spin-off sorozatot is kapott Ifjú Sheldon címen.

Amy Farrah Fowler – Sheldon barátnője, majd felesége, aki bár valószínűleg szintén egy magasan funkcionáló spektrumzavaros, de nagyon sokat segít Sheldonnak a személyes fejlődésében.

Leonard Hofstadter – Sheldon legjobb barátja, kollégája és sokáig lakótársa, aki a családja után úgy fogadja el és segíti Sheldont, ahogy van.

Penny – A „vidéki” szomszédlány, aki nem csak a kocka társaság szerves része, hanem Sheldon egyik legközelebbi barátja, illetve Leonard barátnője és felesége lesz.

Howard Wolowitz – a nyeszlett, állandóan kanos kockasrác, aki még 30 évesen is az anyjával lakik. Később viszont Penny révén megismerkedik Bernadette-tel, aki hatalmas változásokat indít el benne.

Bernadette Rostenkowski – Howard első igazi komoly kapcsolata, legnagyobb szerelme, az aranyos, de ijesztően szigorú lány, aki szerelme élete után Penny karrierjét is helyre rakja.

Rajesh Kootrahppali – Howard legjobb barátja, aki gyerekkori traumája miatt sokáig nem volt képes nők társaságában megszólalni. Sok megküzdést okoz számára a látens homoszexualitása, metroszexualitása és feminin érdeklődései, de végül ő is megtanulja elfogadni magát olyannak, amilyen.

Stuart Bloom – a helyi képregénybolt mély depressziós tulajdonosa, aki miután Howard édesanyjának ápolója-gondozója lesz, sokat segít Bernadette és Howard közös gyermekének születésében és gondozásában.

Jóbarátok

Chandler Bing – Sokáig Joey lakótársa és legjobb barátja, aki a társaság legnagyobb mókamestere.

Joey Tribbiani – az olasz színész-aspiráns, aki bár kissé ütődött, de a szíve mindig a helyén. Az egyetlen karakter, akiből korszakos mém vált, és aki még egy saját spin-offot is kapott.

Monica Geller – Ross testvére, később pedig Chandler felesége, a társaság anyukája.

Pheobe Buffay – a társaság művésze, imád zenélni, a kávéházi „koncertjeire” pedig szereti a barátait is elrángatni. Kicsit szeleburdi, különc, de lehetetlen nem imádni.

Ross Geller – non-stop bizonytalan dinológus, titokban ő a karácsonyi tatu, és aki itt is, ott is elpottyant egy gyereket.

Rachel Green – a sorozat az ő beköltözésével kezdődik, ahol még egy apuci kicsi lányaként mutatkozik be a nézőnek, később viszont egy önálló és sikeres üzletasszonnyá érik. Ross egyik gyerekének az anyja is egyben.

Ha érdekesnek találod a sorozatos szereplők bébisítését, akkor ezt a cikket is érdemes megnézned:

Így néznének ki a Star Wars, a Harry Potter és a Gyűrűk Ura szereplői BÉBIKÉNT

Illetve ezt is:

Hát ez kész! – Így néznének ki a Marvel szuperhősök BÉBIKÉNT

×