Ilyen olcsón bűn volna kihagyni a Rockstar Games egyik legjobb játékát.

Bár a Rockstar Games jelenlegi munkásságára sem lehet túl sok panaszunk – már azon kívül, hogy adhatnának ki gyakrabban is játékokat, ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy volt idő, mikor kevésbé mentek rá a tuti pénzre, és bátrabban kísérleteztek a műfajokkal és a szettingekkel.

Ez az időszak azonban valamikor a 2013-as évek körül drámai hirtelenséggel ért véget, így sokan hiába áhítoznak egy újabb Manhunt, esetleg a Bully 2-re, ezek valószínűleg sosem, vagy csak nagyon, nagyon sokára, nem a mi életünkben fognak megvalósulni. Pedig ez utóbbira valószínűleg volna igény, hiszen a 2006-ban megjelent iskolai GTA-ként emlegetett játékot mára legendaként emlegetik, amit nagyon sokan egy polcra helyeznek a GTA és a Red Dead-sorozatokkal.

De a magasztosság egyáltalán nem véletlen: a Rockstar 17 évvel ezelőtt valóban egy korszakos remekművet szállított, amiben nem csak a középiskolai életnek, hanem úgy minden létező dolognak: a munkahelyeknek, a pozíciójukkal visszaélő vezetőknek, az iskolai és a munkahelyi klikkesedéseknek, na meg egy csomó mindennek görbe tükröt állított – természetesen a maguk rockstaros módján.

A Bully azóta kétszer tért vissza: egyszer 2008-ban az első remastereléssel, majd később 2016-ban egy PS4-es újrapimpeléssel. A folytatás ötlete azonban csak pletyka szinten létezik, aminek létezése azért is valószerűtlen, mert a Rockstar jelenleg teljes gőzzel a majd csak évek múlva megjelenő GTA VI-ot hegeszti. De nézzük a jó oldalát: addig legalább bőven van idő bepótolni a hiányzást, és ha eddig valamiért elmentél volna a Bully mellett, akkor most aprópénzért ötösre vizsgázhatsz belőle.

Ezért tenyérzsibbasztó pacsi jár a Humble-nek, ami alaposan leakciózta nekünk a játékot, amiért most nem kérnek többet 3,5 eurónál, azaz 1300 forintnál.

A Humble nyilván nem az eredetit, hanem a remasterelt Scholarhip Editiont adja ennyiért, ami azért elég olcsó tandíj a neves Bullworth Akadémiához. A beiratkozást mindenképp ajánlom, de nagyon sokat azért nem agyalnék a pályaválasztáson, mert az akció mindössze 5 napig, azaz július 5-ig tart. Ha nem kell már meggyőznöm, akkor erre fáradj az akcióért.

Ezt is érdemes elolvasnod:

10-10 csodálatos játék a Game Pass és a PS+ kínálatából, amit magadtól sosem indítanál el

×