Az egyik ismert Super Mario játék most sajnos rosszindulatú szoftvert telepíthet a gépünkre, így nem árt kerülni egy időre.

Aki esetleg nem ismerné, a Super Mario 3: Mario Forever az eredeti Super Mario játék egy ingyenesen letölthető klónja PC-re. A játék nagyon hűen próbálja visszaadni az eredeti Nintendo játékélményt, és a cél is ugyanaz: végig kell menni a pályán, ugrálva, elkerülve az akadályokat. Mindez nagyon jól hangzik, de nem ajánljuk, hogy most letöltsd. Sajnos olyan támadás áldozatává vált, ami során

rosszindulatú szoftverek települnek a PC-dre, ha letöltöd.

A TechRadar nemrég arról számolt be, hogy a Cyble Research and Intelligence Labs a Super Mario játék telepítőjében trójai vírust talált, ami rosszindulatú szoftvereket terjeszt. Ezt egyébként a super-mario-forever-v702e hiteles telepítőfájllal együtt találták meg. A programok kriptobányász-támadások, vagyis céljuk bányászatra használni a gépünket. Azért játékokban terjesztik őket, mert a gamerek gépe általában alkalmas a bányászatra.

A támadók a Super Mario népszerűsége miatt szemelték ki maguknak a játékot. Vannak olyan rosszindulatú szoftverek is, melyek böngésző adatokat, kripto-pénztárcát és fiókok hitelesítő adatait lophatják el. Sajnos ezek ráadásul számos vírusirtó kommunikációját akadályozzák, és még a Windows Defender sem veszi észre.

Nagyon vigyázzatok, hogy milyen játékot és honnan töltötök le!

Ez is érdekes:

Irány kajálni! – Magyarországon is ad Diablo IV extrákat a KFC

×