Gaming

Ha PS5-öt akarsz venni, akkor majd MINDENKÉPP ezt az új kiszerelést válaszd

Míg a Microsoft egy teljesen újfajta, háttértárral alaposan kibővített és feketére színezett Xbox Series S-sel próbálja meggyőzni az újakat, addig a Sony egy teljesen másik utat választ.

Bár egy ideje már pletykálják az erősebb Pro modell érkezését, hivatalos forrás ezt eddig semmilyen formában nem támasztotta alá, így a legtöbb PS5-re vágyó játékosnak be kell érnie a 3. évét taposó digitális és lemezmeghajtós alapgépekkel. Ugyanakkor a redmondi riválissal ellentétben a Sony-nak nem is nagyon kell hova kapkodnia, hiszen a két modell erejében egyáltalán nem tér el egymástól, így az egyetlen különbséget a meghajtó megléte vagy hiánya jelenti.

Újdonságot ezen a téren tehát a boltban kapható konzolok felszereltsége hozhat, vagyis azok a javak (általában játékok), melyeket grátiszba, esetleg némi felárért cserébe a játékgépek mellé csomagolnak. Ebben a Sony kifejezetten jól muzsikál, hisz van már God of War: Ragnarök, Horizon: Forbidden West, Call of Duty: Modern Warfare II, Gran Turismo 7, Final Fantasy XVI, na meg Ratchet & Clank: Rift Apart Bundle is, melyeket otthon kibontogatva azonnal bele is vethetjük magunkat a választott játékok sűrűjébe.

NODE!

A német Smartweb jóvoltából épp az imént derült ki, hogy a Sony egy teljesen új, megkockáztatom, hogy minden eddiginél is sokkal, de sokkal jobb csomagot rittyentett össze a leendő PS5 tulajdonosok számára. A kiszerelésbe ugyanis nem egy, vagy kettő, hanem több száz PS4-es és PS5-ös játékot passzíroztak bele, méghozzá úgy, hogy mindössze csak a konzol árát kell kifizetni érte.

És nincs is ebben semmi trükk: aki az új kiadást választja, az hazaérve tényleg több száz játékot fog tudni elindítani, köztük is a Horizon: Forbidden Westtel és a Ratchet & Clank: Rift Aparttal. A Sony ugyanis 2 évnyi PS+ Premium hozzáféréssel kedveskedik, amely gigantikus játékkínálatában nem csak újabb, hanem még régebbi retro címeket is megtalálunk.

Az egyetlen „aprócska” probléma, hogy ez a kiszerelés egyelőre biztosan nem kerül ki a boltok polcaira. A pakkot ugyanis kizárólag a német mobilszolgáltató O2-nél lehet beszerezni egy szerződés ellenében. Biztosat ugyan nem tudunk, de valószínűnek tartom, hogy idővel mi is be fogunk tudni nevezni rá. Legalábbis érdekes volna, ha nem, hiszen a Microsoftnak is van egy pontosan ilyen csomagja, amellyel nem csak egy Series masinát, hanem egyúttal 24 havi Game Passt is kapunk.

Abban a pillanatban pedig, amit kereskedelmi forgalomba kerül a PS5 + 24 havi PS+ Premium Bundle, akkor bizony minden új vásárlónak ezt a csomagot kell a hóna alá csapja.

Ezt is érdemes elolvasnod:

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

19 perc telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

49 perc telt el azóta...

Valentin-nap előtt: 7 randiszimulátor, ami tényleg segít csajozni

Gábor János 2024.02.02. - Nem leszel tőlük rögtön a Végzet Asszonya, vagy a Nők Bálványa,…

1 óra telt el azóta...

A Sony és az AMD már dolgozhat a PlayStation 6 alapjain

0224.02.02. - Persze még nagyon messze vagyunk attól, hogy a Sony terveit megvalósulni lássuk, egyes…

2 óra telt el azóta...

Ilyen egy átlagos gamer PC 2024 februárjában – Győz a Windows 11?

2024.02.02. - Manapság, amikor a videokártya és hardver piac kezd kicsit helyreállni, sokszor előkerül az…

2 óra telt el azóta...

Pápá GTA! Több Windows rendszeren is megszűnik a Rockstar Launcher

2024.02.02. - Tudom, hogy ez egyeseknek furcsa lehet, de még mindig nagyon sokan használnak Windows…

3 óra telt el azóta...