Sokan megijedtek az első percekben.

A fizetős, PvE / Tower Defense stílusba illeszkedő Fortnite: Save The World játék 2017 júliusában jelent meg. Aztán a hirtelen jött Battle Royale mániának köszönhetően az Epic Games-nek gyorsan cselekednie kellett. Pár hónappal később, az azóta világsikert bezsebelő, teljesen ingyenes Fortnite: Battle Royale is megérkezett. Ezt követően még hosszú évekig meg lehetett vásárolni a Save The World Founders változatait.

A Battle Royale rajongók közül is sokan megtették ezt, hiszen 20$-ért cserébe évi több tízezer V-Bucks-ot farmolhatnak ki néhány percnyi ráfordítással. Aztán pár éve erre már nincs lehetőség, de a korábbi tulajdonosok előnyei megmaradtak. Éppen ezért keltett riadalmat az Epic Games egyik legfrissebb Twitter üzenete. A keddi Fortnite frissítést megelőzően világossá tették, hogy a Daily Bonus rendszert eltörlik.

Jogosan merülhet fel a kérdés: mi lesz így az ajándék V-Bucks mennyiséggel?

Korábban három módon szerezhettünk V-Bucks-ot a StW játékmódban:

  • Napi bejelentkezéssel
  • Napi küldetések teljesítésével
  • Véletlenszerű, extra küldetések teljesítésével

Az Epic Games a napi, szimplán csak bejelentkezésért járó V-Bucks-ot szünteti meg. Szerencsére van jó hírünk is, az évenként kifarmolható 10000 V-Bucks a napi küldetésekbe épül majd be. Ennek köszönhetően némileg aktívabbnak kell majd lennünk, hogy kifarmolhassuk a rendelkezésre álló mennyiséget. Ha a másik oldalról nézzük, akkor pedig örülhetünk, hiszen így nem veszik el egyáltalán az ajándék valuta, felesleges volt a közösség aggodalma.

Nem nehéz kiszámolni, hogy a korábbi minimum 50 V-Bucks-ot adó naponta érkező küldetések 80 V-Bucks-ra való feltornázása után évi 29200 V-Bucks ütheti majd a markunkat. Arra kell csak odafigyelnünk, hogy legfeljebb három naponta foglalkozzunk velük néhány percet, illetve minden nap be is jelentkezzünk, hogy kapjunk egy-egy új küldetést. A változtatás már kedden délelőtt megérkezik, ezt követően érdemes az új rendszerrel kalkulálnunk.

Meglovagolható raptorokkal és egy csomó újdonsággal indult az új Fortnite szezon

 

×