Hatalmas átalakuláson esett át a legnépszerűbb PC-s játékbolt.

Nem könnyű a világ leglátogatottabb PC-s játékboltját üzemeltetni, hiszen sokszor még a legegyszerűbb változtatások is hatalmas galibákat, vagy a felhasználók nem tetszését okozhatják. Ezért például, ha visszatekintünk a Steam 10 évvel ezelőtti verziójára, nem sok különbséget fogunk találni a mai formájához képest. Van viszont, amit nem lehet örökké odázni, így a Valve most egészen az alapjaitól újította meg a teljes Steam áruházat.

Mármint annyira az alapoktól, hogy a digitális bolt működéséért felelős keretrendszert is teljes mértékben átdolgozták. Ez első sorban a fejlesztőknek lesz hasznos újítás, akik most minden eszközhöz és funkcióhoz azonnal hozzáférnek. Ezzel nem keveset segítenek a játékok fejlesztésében, javításában, frissen tartásában, szóval a másik oldalon a játékosok is sokat fognak belőle profitálni. Sőt, a hardveres gyorsítás mostantól a a Steam macOS és Linux verziójában is egy opció.

Viszont, amit az egyszeri gamer azonnal észre fog venni, az a dedikált kliens modernizált felhasználói felülete lesz.

Persze az alapstruktúra változatlan maradt (nehogy még itt összezavarjon bárkit is), de egyértelműen sok minden változott, így érdemes lesz hozzászokni az új menükhöz, színekhez, betűtípusokhoz stb. Emellett megérkezett a Steam Notes is, amivel játék közben a képernyő sarkába jegyzetelhetünk magunknak, ami az összetettebb kaland, logiakai puzzle, vagy a nagyobb szerepjátékoknál lehet egy hasznos társ, de használhatjuk hibakereséshez, teszt és guide íráshoz, és mindenféle hasonló feladathoz is.

De az új Steam felületen megjelenő játékáttekintés is számos új információt jelez, például az aktuális játékban eltöltött játékidőt, az elért eredményeket és az előrehaladást, na meg a népszerű útmutatókat, segítségeket. Mindemellett a kontroller-konfigurátorban is történtek nagyon hasznos fejlesztések.

Mindenről az alábbi magyar feliratos videóban tudhatsz meg többet, a frissítéshez pedig semmi mást nem kell tenned, csak megnyitni PC-n a Steam-alkalmazást.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha ezeket elkezded, elvonóra kell menned – Íme a 7 legaddiktívabb játék valaha

 

×